ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Χάρης: Έδωσα την παραίτησή μου στον Πρόεδρο από την πρώτη στιγμή

«Είμαι έτοιμος να συνεχίσω, αλλά και να αποχωρήσω»

Για το θέμα της παραίτηση του έκανε αναφορά ο υπουργός Οικονομικών, Χάρης Γεωργιάδης σε δηλώσεις του το πρωί στο Πρωινό Δρομολόγιο του ΡΙΚ.

Συγκεκριμένα για την επιμονή του ΔΗΚΟ να ζητά την παραίτηση του, ο κ. Γεωργιάδης σημείωσε πως «με όλη την εκτίμηση προς το ΔΗΚΟ, που έχει ψηφίσει όπως έπρεπε τις νομοθεσίες που θα ανοίξουν καινούργιους δρόμους για την οικονομία μας, αλλά αυτό δεν είναι ζήτημα το οποίο με την αντιπολίτευση θα το συζητήσω. Είναι ένα ζήτημα το οποίο με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ήδη έχω συζητήσει και την διευκόλυνση που έπρεπε να δώσω στον Πρόεδρο την έχω δώσει από την πρώτη στιγμή. Είμαι στην διάθεση του Προέδρου, είμαι έτοιμος να συνεχίσω και στα δύσκολα αλλά και να αποχωρήσω ανά πάσα στιγμή από την θέση μου προκειμένου να διευκολυνθεί η λειτουργία μιας Κυβέρνησης στην οποία μετέχω από το 2013».

Παράλληλα τόνισε πως «ο Πρόεδρος μου απάντησε αλλά δεν θα μεταφέρω την συνομιλία που είχαμε. Θα είναι αποφάσεις του Προέδρου και όχι της αντιπολίτευσης».

Για τις αποφάσεις που πάρθηκαν χθες στην Βουλή σχετικά με τον Συνεργατισμό, ο υπουργός οικονομικών σημείωσε πως «θα φανεί πολύ σύντομα ότι, οι αποφάσεις που έχουν επικυρωθεί χθες από την βουλή, όχι μόνο δεν δημιουργούν πρόβλημα και κόστος για την οικονομία μας, αλλά θα απελευθερώσει την οικονομία από τα τελευταία προβλήματα, που αντιμετώπισε από την κρίση και θα φανεί στην πράξη ότι ενδυναμώνεται περαιτέρω η θετική προοπτική και ότι σταθεροποιείται οριστικά το τραπεζικό μας σύστημα. Εδώ είμαστε, κρινόμαστε από τις πράξεις και τα αποτελέσματα των ενεργειών μας. Κάθε φορά που έπρεπε να λάβουμε δύσκολες αποφάσεις, το αποτέλεσμα μας δικαίωσε. Και θα φανεί ξανά ότι οι καταθέτες που διασφαλίζονται πλήρως αλλά και η οικονομία μας συνολικά θα μπορέσει με μεγαλύτερη άνεση και αποτελεσματικότητα να λειτουργήσει».

Πηγή: kathimerini.com.cy

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X
X