ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Ξανακτύπησε ο Φαίδωνας: Άτομα του υποκόσμου είχαν ρόλο σε εκλογές

«Δεν μιλούν για να μην διαρρήξουν τις σχέσεις τους με τους διεφθαρμένους»

Χείμαρρος για άλλη μια φορά, παρουσιάστηκε ο Δήμαρχος Πάφου, Φαίδωνας Φαίδωνος, που έκανε νέες αναφορές στην εγκληματικότητα, αλλά και στις δικές του έντονες και δημόσιες καταγγελίες, οι οποίες, συχνά-πυκνά, προκαλούν αίσθηση.

Ο κ. Φαίδωνος σε συνέντευξη που παραχώρησε στην Μαρίνα Οικονομίδου, για την εφημερίδα «Η Καθημερινή» της Κυριακής, έκανε εκ νέου αναφορά σε άτομα του υποκόσμου, που έχουν διαδραματίσει σημαντικό ρόλο σε εκλογικές αναμετρήσεις. Συγκεκριμένα: «Είναι γνωστό ότι άτομα που κινούνται στην παρανομία, στον παράνομο τζόγο και τα ναρκωτικά διαδραμάτισαν ρόλο σε εκλογικές αναμετρήσεις. Είναι πολύ γνωστό. Κάποιοι είναι υποθηκευμένοι σε κάποιους, κάποιοι χρωστούν χατίρια σε ανθρώπους του υποκόσμου και εγκληματιών του λευκού κολάρου. Άρα, το ότι δεν μιλούν δεν είναι τυχαίο. Το ότι δεν μιλούν είναι επειδή δεν θέλουν να διαρρήξουν τις σχέσεις τους είτε με τους διεφθαρμένους του λευκού κολάρου είτε με τον υπόκοσμο».

Όπως αποκάλυψε, επίσης, ο κ. Φαίδωνος, στο παρελθόν, όταν είχε κάνει αναφορές στο πρόσωπο του πρώην Δημάρχου της πόλης, Σάββα Βέργα, είχε δεχθεί παραινέσεις από πρόσωπα του ΔΗΣΥ (από το οποίο προέρχεται), για να χαμηλώσει τους τόνους. Ωστόσο, είπε, «στην πορεία είχαν αντιληφθεί ότι δεν είχε κανένα αποτέλεσμα η παρέμβασή τους και ότι κινδύνευαν να αποκαλύψω τα ονόματά τους ότι με παίρνουν στο τηλέφωνο και παρεμβαίνουν. Συνεπώς, κάποιοι από σεβασμό και άλλοι από φόβο δεν παρεμβαίνουν».

Διαφθορά από παντού

Στην Πάφο, είπε ο Δήμαρχος, τα εγκλήματα του «λευκού κολάρου», έγιναν από άτομα προερχόμενα από διάφορες πολιτικές παρατάξεις, ως εκ τούτου, το πρόβλημα της διαφθοράς είναι οριζόντιο και έτσι πρέπει να αντιμετωπίζεται. Πρόσθεσε, επίσης, ότι «ήταν οργανωμένο και είχε "κώδικα δεοντολογίας" ώστε να μην μένει κανένας έξω». 

Δεν έχω άγνοια κινδύνου

Σε άλλο σημείο της συνέντευξης, ο κ. Φαίδωνος αναφέρθηκε στο εμπόριο ναρκωτικών, καθώς και στην δράση διαφόρων εγκληματικών στοιχείων στην επαρχία Πάφου. Όπως είπε, μετά τις καταγγελίες και τις αποκαλύψεις του στο θέμα του ΣΑΠΑ και των ΧΥΤΥ-ΧΥΤΑ, κατάφερε να αποκτήσει πιο ολοκληρωμένη εικόνα για το έγκλημα στην Πάφο. «Όταν αντιλαμβάνομαι πως σε μια τάξη γυμνασίου που έχει 27 παιδιά, υπάρχουν 8-9 χρήστες, όταν εγώ γίνομαι μάρτυρας παράδοσης - παραλαβής ναρκωτικών και βλέπω με τα μάτια μου τι γίνεται, όταν μου φέρνουν χαρτί και καλαμάρι τη δράση του Μούζου, όταν βλέπω στην οδό Αγίου Αντωνίου να διεξάγεται σε δύο μπαρ το βασικό λιανεμπόριο ναρκωτικών στην περιοχή, οφείλω να το πω στην Αστυνομία (...)», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Κληθείς να απαντήσει στο ερώτημα εάν έχει άγνοια του κινδύνου, ο Δήμαρχος Πάφου, είπε ότι βγήκε δημόσια, έκανε αποκαλύψεις, φωτογράφισε πρόσωπα και καταστάσεις, με αποτέλεσμα να τοποθετήσουν την βόμβα στο όχημα της μητέρας του, για να τον εκφοβίσουν. Ως εκ τούτου, δεν έχει άγνοια του κινδύνου, όμως έχει ευθύνη νομική και ποινική, αφού, από την στιγμή που γνωρίζει, θα ήταν ένοχος συγκάλυψης, εάν δεν αποκάλυπτε.

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X