ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Ξανά στο «τιμόνι» του ΔΗΣΥ ο Αβέρωφ

Χωρίς ανθυποψηφίους, Πρόεδρος και Αντιπρόεδρος

Χωρίς ανθυποψήφιο οδηγούνται στο εκλογικό συνέδριο ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου και ο αναπληρωτής πρόεδρος Λευτέρης Χριστοφόρου, ο οποίος κατέθεσε την υποψηφιότητά του ως αναπληρωτής πρόεδρος λίγο πριν τη μια το μεσημέρι.

Ο κ. Χριστοφόρου στην ουσία, ανανέωσε τη θητεία του ως αναπληρωτής πρόεδρος, καθώς δεν εχει ανθυποψήφιο. Ο ίδιος ευχαρίστησε τον κόσμο και τα στελέχη του ΔΗΣΥ για την ανανέωση της θητείας του και δήλωσε ευτυχής για το γεγονός οτι στην προεδρία του κόμματος θα βρίσκεται για δεύτερη πενταετία ο Αβέρωφ Νεοφύτου

Την υποβολή της υποψηφιότητάς του ως πρόεδρος του ΔΗΣΥ κατέθεσε ο Αβέρωφ Νεοφύτου στη μια το μεσημέρι. Με δεδομένο οτι δεν υπάρχει ανθυποψήφιος, θα ανανεωθεί η εντολή του και επίσημα την 28η Απριλίου. Κατά τη διάρκεια της τοποθετησής του ο κ. Νεοφύτου επεσήμανε πως συνεχίζει ο ΔΗΣΥ με μετριοπάθεια διάλογο αλλά και με αποφασιστικότητα για την επίλυση του κυπριακού και τις μεταρρυθμίσεις τις κράτους.

Βάσει καταστατικού όπως ανέφερε ο διευθυντής του ΔΗΣΥ Δημήτρης Στυλιανού, τόσο ο Αβέρωφ Νεοφύτου όσο και ο Λευτέρης Χριστοφόρου ανανεώνουν τη θητεία τους καθώς δεν εχουν ανθυποψήφιους. Εκλογική διαδικασία θα διεξαχθεί για τις τρεις θέσεις των αντιπροέδρων.

Από την άλλη, τόσο ο Ανδρέας Κυπριανού όσο και ο Κυριάκος Χατζηγιάννης δημοσιοποίησαν την απόφασή τους να μην διεκδικήσουν την θέση του αναπληρωτή προέδρου.

Ο κ. Χατζηγιάννης απολογήθηκε στον κόσμο του ΔΗΣΥ για τη μη υποβολή της υποψηφιότητάς του ενώ ο κ. Κυπριανού σημείωσε πως η υποβολή της υποψηφιότητάς του θα προκαλούσε εσωστρέφεια και θα δυσκόλευε αφάνταστα τον Λευτέρη Χριστοφόρου.

Την απόφασή της να μη διεκδικήσει δημοσιοποίησε και η Αννίτα Δημητρίου για τη θέση της αντιπροέδρου.

Με την υποβολή της υποψηφιότητας του Ευθύμιου Δίπλαρου διαφαίνεται πως θα υπάρξει εκλογική διαδικασία τουλάχιστον για τη θέση των αντιπροέδρων. Ήδη έχουν υποβάλει υποψηφιότητα οι Στέλλα Κυριακίδου Γιώργος Γεωργίου και Νίκος Νουρής. Θα πρέπει να σημειωθεί πως δεν έχει ακόμα ξεκαθαρίσει ο αριθμός των μελών που θα ψηφίσουν καθώς την Πέμπτη είχε κλείσει το μητρώο του κόμματος.

Στην εκλογική διαδικασία θα ψηφίσουν όπως και το 2013 φίλοι του κόμματος οι οποίοι θα υποβάλουν αίτηση το επόμενο διάστημα.

Οι εσωκομματικές εκλογές για τον αντιπρόεδρο θα διεξαχθούν στις 28 Απριλίου.

Δεν διεκδικεί θέση αναπληρωτή προέδρου o κ. Κυπριανού

Την απόφασή του να μην διεκδικήσει τη θέση του αναπληρωτή προέδρου δημοσιοποίησε μέσω ανακοίνωσης ο Αντρέας Κυπριανού: «Μετά από σοβαρό προβληματισμό έχω αποφασίσει να μην διεκδικήσω την θέση του αναπληρωτή προέδρου του κόμματος μου, θέση για την οποία είχα αρχικά εκφράσει το ενδιαφέρον να διεκδικήσω.

Μετά την απόφαση του Ευρωβουλευτή και φίλου μου Λευτέρη Χριστοφόρου να επαναδιεκδικήσει την θέση, μια δική μου υποψηφιότητα θα δημιουργούσε εσωστρέφεια αχρείαστη για την παράταξη μας αυτή την εξαιρετικά δύσκολη περίοδο για τον τόπο, αλλά και θα δυσκόλευε αφάνταστα τον ένα ευρωβουλευτή μας στις τεράστιες υποχρεώσεις που έχει στο ευρωκοινοβούλιο βάζοντας τον σε προεκλογική περίοδο που θα τον κρατούσε υποχρεωτικά στην Κύπρο.

Πέραν αυτού οι αυξημένες υποχρεώσεις μου στο κοινοβούλιο μέσα και από την ανάληψη της προεδρίας της κοινοβουλευτικής Επιτροπής Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού σε λίγους μήνες, μαζί με άλλα επιπρόσθετα κοινοβουλευτικά καθήκοντα, έπαιξαν σημαντικό ρόλο στην απόφαση μου. Θέλω να ευχαριστήσω τους πολλούς φίλους συναγωνιστές και συνεργάτες που επικοινώνησαν μαζί μου, δηλώνοντας έτοιμοι να στηρίξουν μια πιθανή μου υποψηφιότητα και να απολογηθώ αν αυτή μου η απόφαση τους απογοητεύει. Συνεχίζω με όλες μου τις δυνάμεις το κοινοβουλευτικό μου έργο για το καλό της πατρίδας μας, την ευημερία και πρόοδο των πολιτών, αλλά και πάντα δίπλα στις ανάγκες της αγαπημένης μου πόλης της Λεμεσού.

Εύχομαι σε όλους τους συναγωνιστές που θα διεκδικήσουν κομματικά αξιώματα καλή επιτυχία και ήπιο προεκλογικό με επιχειρήματα όπως αρμόζει σε αυτήν την μεγάλη παράταξη».

H θέση των αντιπροέδρων

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον υπάρχει και για την θέση των αντιπροέδρων. Στέλλα Κυριακίδου και Γιώργος Γεωργίου επαναδιεκδικούν την αντιπροεδρία, ενώ ο Σωτήρης Σαμψών φαίνεται να αποσύρεται. Πρώτη υποψηφιότητα που κατατέθηκε είναι αυτή της Στέλλας Κυριακίδου για τη θέση του αντιπροέδρου. Η ίδια απουσιάζει στο εξωτερικό οπότε απέστειλε την υποβολή υποψηφιότητάς της.

Για τη διεκδίκηση της θέσης αντιπροέδρου έχουν κινητοποιηθεί ο Νίκος Νουρής, ο οποίος κατέθεσε γύρω στις 9.30 σήμερα το πρωί την υποψηφιότητά του, καθώς και ο Ευθύμιος Δίπλαρος. Με εφόδιο την κοινοβουλευτική του δράση αλλά και την παρουσία του στα συλλογικά όργανα του κομματος, όπως είπε ο Νίκος Νουρής, διεκδικεί τη θέση του αντιπροέδρου του κόμματος. «Όραμά μου είναι να είμαι μέλος μιας ηγετικής ομάδας που θα θέσει τον ΔΗΣΥ στη νέα εποχή και θα βοηθήσει στο μεγάλωμα της δημοκρατικής παράταξης», επεσήμανε, ο ίδιος.

Την υποβολή της υποψηφιότητάς του κατέθεσε γύρω στις 10.30 το πρωί και ο βουλευτής Αμμοχώστου Γιώργος Γεωργίου. «Ισχυρός ΔΗΣΥ, ισχυρή διακυβέρνηση του Νίκου Αναστασιάδη» σημείωσε ο ίδιος, υποβάλλοντας την υποψηφιότητά του για την αντιπροεδρία του ΔΗΣΥ ζητώντας ανανέωση της εντολής του.

Την απόφασή της να μη διεκδικήσει τη θέση του αντιπροέδρου δημοσιοποίησε η Αννίτα Δημητρίου μέσω Facebook. Το όνομά της ακουγόταν εντόνως το τελευταίο διάστημα, ωστόσο, σύμφωνα με την ανακοίνωσή της θα αφοσιωθεί στα βουλευτικά της καθήκοντα.

Πηγή: kathimerini.com.cy

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X
X