ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
24 news

Χαμπιαούρης: «Τη Δευτέρα οι εκπαιδευτικοί θα βρίσκονται στα σχολεία»

Συνεδριάζουν από κοινού οι επιτροπές Παιδείας-Εργασίας

Την άμεση απόσυρση των αποφάσεων του Υπουργικού Συμβουλίου ζήτησε η πλειοψηφία των βουλευτών κατά τη διάρκεια της συνεδρίας της Επιτροπής Εργασίας στην οποία μεταφέρθηκε η κρίση στην Παιδεία. Εντός των επόμενων ημερών αναμένεται να πραγματοποιηθή κοινή συνεδρία των Επιτροπών Παιδείας και Εργασίας για την κρίση στο χώρο της εκπαίδευσης.

Την ετοιμότητα των εκπαιδευτικών οργανώσεων να επιστρέψουν στο τραπέζι του διαλόγο εξέφρασε ο Πρόεδρος της ΠΟΕΔ, Φίλιος Φυλακτού, θέτοντας ως προϋπόθεση την απόσυρση των αποφάσεων του Υπουργικού Συμβουλίου, και την έναρξη του διαλόγου από μηδενική βάση.

Από την πλευρά του Πρόεδρος της ΟΛΤΕΚ κ. Λυσάνδρου, υποστήριξε ότι το πρόβλημα είναι το κλίμα που έχει δημιουργηθεί. «Οφείλουμε να σταματήσουμε αυτή την κατάσταση, πρέπει να ξεκινήσει ομαλά η σχολική χρονιά, και μετά έχουμε χρόνο να τα βρούμε».

Οι εκπαιδευτικές οργανώσεις έθεσαν επιπλέον θέμα για τις αποσπάσεις σημειώνοντας ότι σήμερα υπάρχουν 322 αποσπασμένοι εκπαιδευτικοί με τους 36 να είναι εκτός υπουργείου.

Την άποψη ότι θα πρέπει να επαναρχίσει ο διάλογος χωρίς τις αποφάσεις του Υπουργικού, εξέφρασε ο Βουλευτής του ΔΗΚΟ Μαρίνος Μουσιούττας.

Από την πλευρά του ο κ. Κυπριακού, σημείωσε ότι σε καμία άλλη χώρα δεν έχει αφιερώσει οποιοσδήποτε πρόεδρος δύο τρίωρα έτσι ώστε να μιλήσει με συνδικαλιστικές οργανώσεις. «Ο Πρόεδρος έκανε μια εξαιρετική πρόταση για την οποία δεν ήταν όλοι σύμφωνοι. Θα πρέπει να επανεξετάσετε τις θέσεις σας, και να επιστρέψετε στο διάλογο», ανέφερε ο κ. Κυπριανού απευθυνόμενος στις ηγεσίες των οργανώσεων, ενώ πρόσθεσε πως οι αντιδράσεις αυτές δε βοηθούν κανένα.

Οι βουλευτές έθεσαν συγκεκριμένα ερωτήματα στον Υπουργό Παιδείας αναφορικά με τις αποφάσεις του Υπουργικού Συμβουλίου αλλά και το τι ακολούθησε το επόμενο διάστημα. Όλοι οι βουλευτές ζήτησαν την απόσυρση των προτάσεων της Κυβέρνησης και την επανέναρξη του διαλόγου από μηδενική βάση.

Δεν αποσύρονται τα μέτρα

Δε θα αποσυρθούν οι αποφάσεις του Υπουργικού, δήλωσε αμέσως μετά την επανέναρξη της συνεδρίας της επιτροπής ο Υπουργός Παιδείας. «Τη Δευτέρα οι εκπαιδευτικοί θα βρίσκονται στα σχολεία, και η στελέχωση έγινε με βάση τις αποφάσεις της Κυβέρνησης. Αν υπάρχουν άλλα μέτρα χωρίς να επηρεάζουν τη στελέχωση, να τα συζητήσουμε», ανέφερε.

Τόνισε επίσης πως τα ζητήματα αυτά χρονολογούνται και πως ο ίδιος δεν έχει κανέναν λόγο να πει δημοσίως ψέματα. Έκανε μάλιστα αναφορές και στις συναντήσεις που είχαν λάβει χώρα, ενώ την ίδια ώρα αναφέρθηκε και στο έντονο κλίμα που επικρατούσε σε αυτές, αλλά και το έγινε με την πρωτοβουλία που πήρε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

"Δεν υπήρχε πρόθεση να φιμώσουμε κανένα, είπε ο Κώστας Χαμπιαούρης, ό,τι έγινε ήταν για να σώσουμε το δημόσιο σχολειό. Δεν έχουν αφαιρεθεί οι απαλλαγές είναι μέσα. Έγινε στελέχωση των σχολείων με όλες αυτές τις απαλλαγές και φτάνουν σε ύψος τα 45 εκατ., ευρώ. Δίνουμε 6,5 εκατομ., ευρώ για να βοηθούμε αδύνατους μαθητές και δεν έχω αποτελέσματα. Πρέπει να υπάρξει αξιολόγηση και λογοδότηση", πρόσθεσε

 

Πηγή: kathimerini.com.cy

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X