ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Χαμπιαούρης για απεργίες: Είχε εκπαιδευτικούς στα σχολεία σήμερα (Vids)

«Είναι δικαίωμα τους να μην απεργήσουν»

Εκπαιδευτικοί από όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης βρίσκονταν στα σχολεία, σήμερα Τρίτη, πρώτη μέρα της 48ωρης απεργίας που εξήγγειλαν οι Εκπαιδευτικές Οργανώσεις, όπως είπε ο Υπουργός Παιδείας, Κώστας Χαμπιαούρης.

Μιλώντας στην εκπομπή του Σίγμα, «Μεσημέρι και κάτι», ο κ. Χαμπιαούρης ανέφερε ότι είχε ενημερωθεί για εκπαιδευτικούς που δεν συμμετείχαν στην απεργία, απορρίπτοντας τον χαρακτηρισμό «απεργοσπάστες». Απέδωσε το γεγονός στο δικαίωμά τους να μην απεργήσουν, ενώ αναγνώρισε και το δικαίωμα των υπολοίπων να απεργήσουν.


Αντάλλαξαν «αγάπες» Χαμπιαούρης-Φίλιος (Vid)


Ερωτηθείς για το αν η Κυβέρνηση είναι ανοικτή στην επανέναρξη του διαλόγου, ο Υπουργός απάντησε ότι είναι έτοιμοι να συζητήσουν, νοουμένου ότι θα είναι στα πλαίσια της συμφωνίας της 6ης Σεπτεμβρίου.

Δείτε το βίντεο:

Η αντίδραση Φίλιου και η ανταλλαγή «αγάπης»

Αυτές και άλλες πολλές αναφορές του Υπουργού Παιδείας, προκάλεσαν την αντίδραση του Προέδρου της ΠΟΕΔ, Φίλιου Φυλακτού, ο οποίος ήταν καλεσμένος στο στούντιο και άκουσε την τηλεφωνική επικοινωνία.

Ο κ. Φυλακτού εμφανώς ενοχλημένος, αρνήθηκε να σχολιάσει τις δηλώσεις του κ. Χαμπιαούρη, ωστόσο δεν παρέλειψε να αναφέρει ότι ο Υπουργός, ενώ μίλησε για πράγματα που συζητήθηκαν «χιλιάδες φορές», τέλος, είπε, παρουσιάζεται να επιδεικνύει καλή θέληση.:

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X