ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
24 news

Χαμπιαούρης: Δεν αγγίζουμε ένα ευρώ από τους μισθούς των εκπαιδευτικών

Διαβάστε τι δήλωσε ο Υπουργός Παιδείας

Η πρόταση θα είχε διάρκεια ένα χρόνο και μετά θα επανερχόμασταν στο διάλογο. Δεν ήταν οικονομίστικη προσέγγιση που κάναμε, εφόσον με αυτά τα μέτρα από τα 52εκατ., που πληρώνει το κράτος για τις απαλλαγές εμείς πήραμε μέτρα για 7 εκατ., ευρώ.Το 1/3 από αυτά τα 7εκατ., ευρώ θα επέστρεφαν στους εκπαιδευτικούς, τα άλλα σε υπόλοιπες δράσεις της παιδείας. Το πρόβλημα δεν είναι ο διάλογος όπως λένε οι εκπαιδευτικοί.

Αυτά είπε μεταξύ άλλων ο Κώστας Χαμπιαούρης, καλεσμένος στο Sigma, αναφορικά με τις εξελίξεις στην παιδεία και τα όσα έχουν λάβει χώρα το τελευταίο διάστημα.

Δεν αγγίζουμε είπε, ένα ευρώ από τους μισθούς των εκπαιδευτικών και εστίασε για άλλη μια φορά στις απαλλαγές.

Μπορούσαν να υπάρξουν αντιδράσεις, τόνισε, το προβλέψαμε, αλλά ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας τους έδωσε την ευκαιρία να βάλουν κάτω τις προτάσεις, να βρεθεί μια συνισταμένη για να εξοικονομήσουμε αυτά τα χρήματα από τις σπατάλες που γίνονται.
"Χωρίς να υπάρξει αύξηση μαθητών, υπάρχουν προσλήψεις λόγω των απαλλαγών. Επίσης μειώνονται οι χρόνοι διδασκαλίας λόγω της αρχαιότητας. Αυτές είναι οι ανάγκες που φτάνουν στα 52εκατ., ευρώ", τόνισε ο Υπ. Παιδείας. Η ευθύνη, πρόσθεσε, δεν βαραίνει μόνο τον Υπουργό, αλλά τον καθένα που έχει λόγο στην Παιδεία. Η κυβέρνηση προχώρησε με τους καταλόγους διορισίμων, και στα νέα προγράμματα.

Τώρα πρέπει να προχωρήσουμε στο σχέδιο αξιολόγησης.

Συνεχίζουμε τη μεταρρύθμιση

Σε δυο τρεις μέρες θα ανακοινώσουμε πολλά εκατομμύρια για την ασφάλεια και την υγεία, προσλάβαμε συνοδούς για τα παιδιά με αναπηρία και δεν έχει να κάνει με επικοινωνιακά παιχνίδια. Προχωράμε τη μεταρρύθμιση, είπε ο Υπ. Παιδείας και τόνισε επίσης το διακύβευμα είναι να βελτιώσουμε τα μαθητικά αποτελέσματα.

Σημείωσε επίσης πως το πρόγραμμα της κυβέρνησης έχει συνέχεια, και δεν άπτεται το τι γίνεται με τυχόν επικοινωνιακά παιχνίδια όπως λένε πολλοί τελευταία.

 

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X