ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Χαλούμι μέχρι και στην Κίνα!

Ανοίγει η κινεζική αγορά για τα κυπριακά γαλακτοκομικά προϊόντα

Πρωτόκολλο εξαγωγών των κυπριακών γαλακτοκομικών προϊόντων στην Κίνα, συνυπέγραψαν ο Υπουργός Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος κ. Κώστας Καδής με τον Υπουργό Τελωνείων της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας κ. Ni Yuefeng, την Τρίτη 6 Νοεμβρίου 2018.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο κ. Καδής ευχαρίστησε τον κ. Ni Yuefeng για τη συνεργασία και για τη θετική κατάληξη της προσπάθειας των δύο χωρών, για αδειοδότηση της εισαγωγής κυπριακών γαλακτοκομικών προϊόντων, και ιδιαίτερα του χαλλουμιού, στην κινεζική αγορά. Ο Κύπριος Υπουργός ζήτησε από τον Υπουργό Τελωνείων της Κίνας την επίσπευση των διαδικασιών εγγραφής και αδειοδότησης των κυπριακών γαλακτοκομείων από τις αρμόδιες κινεζικές κυβερνητικές Υπηρεσίες.

Ο Κινέζος Υπουργός εξήρε τα ποιοτικά χαρακτηριστικά και τα υψηλά πρότυπα παραγωγής των κυπριακών γαλακτοκομικών προϊόντων, τα οποία έτυχαν και σχετικών επιτόπιων ελέγχων από τις κινεζικές Αρχές, εκφράζοντας την πεποίθηση ότι πολύ σύντομα, το αυθεντικό κυπριακό χαλλούμι θα είναι διαθέσιμο στην αγορά της χώρας του. Σημείωσε, δε, ότι υπάρχει ήδη αυξητική τάση των εξαγωγών κυπριακών προϊόντων στην Κίνα και θεωρεί ότι με τη σημερινή υπογραφή του Πρωτοκόλλου η τάση αυτή θα ενισχυθεί ακόμη περισσότερο.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο κ. Καδής έθεσε προς τον Κινέζο Υπουργό και το θέμα της ολοκλήρωσης των διαδικασιών για εξαγωγές στην Κίνα και άλλων ποιοτικών κυπριακών προϊόντων, όπως τα προϊόντα ιχθυοκαλλιέργειας και οι πατάτες.

Στη συνέχεια της επίσκεψής του στην Κίνα, ο Υπουργός Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος θα επισκεφθεί την 1η Διεθνή Έκθεση Εισαγωγών της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας, η οποία ουσιαστικά σηματοδοτεί τη νέα εποχή του ανοίγματος της κινεζικής αγοράς σε τρίτες χώρες. Παράλληλα, θα έχει σειρά συναντήσεων με κινεζικές εταιρείες διανομής κρασιών και τροφίμων, με στόχο την ενίσχυση της προσπάθειας για την περαιτέρω διείσδυση των κυπριακών ποιοτικών προϊόντων στην Κίνα.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X
X