ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Τυλίγει τα... «κουπέπια» η Σπέχαρ για το αποψινό δείπνο;

Τι άλλο μένει να κάνουν οι δύο Λεμεσιανοί;

Το πολύ τρέξιμο που, λέγεται ότι κάνει η Ελίζαμπεθ Σπέχαρ, για την πραγματοποίηση και την επιτυχία του αποψινού δείπνου των ηγετών, Αναστασιάδη και Ακιντζί, μπορεί να εξιτάρει την φαντασία μας, σύμφωνα με τον Ονασαγόρα!

Συγκεκριμένα, με το γνωστό του καυστικό χιούμορ, γράφει στην στήλη #PoliticsBlog της «Καθημερινής»: «Πάντως, οι τίτλοι των κυπριακών ΜΜΕ για το δείπνο ανταγωνίζονται σε φαντασία τις πολιτικές που ακολουθούνται από κόμματα και κυβέρνηση: «Τρέχει για το δείπνο η Σπέχαρ», «Προετοιμάζει το δείπνο της Δευτέρας η Ελίζαμπεθ Σπέχαρ», «Στο πόδι η Σπέχαρ για την ετοιμασία του δείπνου». Μόνο φωτογραφία της να τυλίγει κουπέπια και να φτιάχνει μακαρόνια του φούρνου δεν μας έχουν βάλει...».

Την ίδια ώρα, όμως, εντύπωση προκαλεί και το γεγονός ότι, παρά τα όσα λέγονται, ότι, δηλαδή, το δείπνο δεν θα είναι επίσημο και δεν θα κατευθύνεται από ατζέντα, οι διαβουλεύσεις εκ μέρους της τ/κ πλευράς, αλλά και της δικής μας πλευράς, με σκοπό την προετοιμασία, είναι πυρετώδεις, τις τελευταίες μέρες.

«Οι επανειλημμένες συσκέψεις στον Λόφο με τις Τεχνικές Επιτροπές, ακόμα και Συμβούλιο Αρχηγών, ακόμα και μακρά τηλεφωνική επικοινωνία με τον Τσίπρα είχε ο Αναστασιάδης. Αναλόγως και ο Ακιντζί με επαφές στα Κατεχόμενα αλλά και με την Τουρκία.

"Δηλαδή εάν το δείπνο ήταν επίσημο και αφορούσε την επανέναρξη των διαπραγματεύσεων, ποια άλλη προετοιμασία θα έκαναν οι δύο Λεμεσιανοί;", διερωτήθηκε γνωστός Λευκωσιάτης, σοβαρός πολιτικός παράγοντας. Η αποκάλυψη ότι ο Ακιντζί ζήτησε να μην υπάρξει τηλεοπτική και φωτογραφική κάλυψη έπεισε τους πάντες για το τι θα παιχθεί στο δύσπεπτο και στην κυριολεξία πια, μυστικό δείπνο. Όπως μου έλεγε ο προαναφερόμενος πολιτικός: «όλοι αντιλαμβάνονται πως το δείπνο είναι σημαντικότατο και η κατάληξή του ακόμα πιο σημαντική.

Ο Αναστασιάδης πάει με στόχο να επαναρχίσουν οι συνομιλίες και να ξαναφέρει την Τουρκία στο τραπέζι χωρίς εντάσεις στην ΑΟΖ. Με ακριβώς αντίστροφους στόχους πάει ο Ακιντζί ο οποίος βάζει όρους και ζητάει μερίδιο από τα έσοδα στους υδρογονάνθρακες. Αντιλαμβάνεστε πως αν το δείπνο αποτύχει ένα από τα σενάρια είναι η κατάσταση που βιώνουμε απλώς να χειροτερέψει».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση