ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Τραβάνε το σχοινί οι Τούρκοι: Παρενόχλησαν το γεωτρύπανο στην Κυπριακή ΑΟΖ (Pic)

Τρία πολεμικά πλοία το ανάγκασαν να σταματήσει την πορεία του

Ακόμα μία - εντονότερη, αυτήν την φορά - τουρκική πρόκληση, σημειώθηκε το απόγευμα της Παρασκευής, στην Κυπριακή ΑΟΖ, κατά του πλωτού γεωτρύπανου «Saipem 12000», το οποίο πορευόταν προς το τεμάχιο 3 της Κυπριακής ΑΟΖ και τον στόχο «Σουπιά».

Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, δύο τουρκικές τοπιλάκατοι και μία φρεγάτα, που βρίσκονται εντός της περιοχής κοντά στο Κάβο Γκρέκο, την οποία η Τουρκία δέσμευσε με NAVTEX, κάλεσαν τον καπετάνιο του γεωτρύπανου να αλλάξει πορεία, καθώς βρισκόταν σε «χωρικά ύδατα» του ψευδοκράτους.

Ωστόσο, σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση της «Καθημερινής», από πηγές με εικόνα από την περιοχή του περιστατικού τα τουρκικά πλοία που βρίσκονται στην περιοχή σε καμία περίπτωση δεν πλησίασαν σε απόσταση που να προκαλέσουν προβλήματα στην πορεία του γεωτρύπανου.

Τα τουρκικά πλοία, ανέφεραν οι ίδιες πηγές, βρίσκονταν σε απόσταση ασφαλείας από το γεωτρύπανο. Επίσης, αναφέρεται ότι, εάν συνεχιζόταν η πορεία του γεωτρύπανου, σε μια ώρα από τότε, θα βρισκόταν σε κοντινή απόσταση από τα τουρκικά πλοία.

Τέλος, αναφέρεται πως είχε σταματήσει την πορεία προς το σημείο της γεώτρησης έξω από το τεμάχιο 3. Οι ίδιες πηγές εκτιμούν πως το γεωτρύπανο σήμερα, Σάββατο, θα βρεθεί στον τελικό προορισμό του.

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση