ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Τουρκικά «καρφιά» και αναφορές σε ΑΟΖ ψευδοκράτους

Γιατί προβλέπεται «φρόνιμη» η Τουρκία στο Οικόπεδο 10;

Νέα παιχνίδια προπαγάνδας παίζει η Τουρκία, με αφορμή την δραστηριοποίηση των διεθνών κολοσσών στην ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας, όπως προκύπτει από δημοσιεύματα και σχόλια του τουρκικού ειδησεογραφικού πρακτορείου «Ντογάν», το οποίο επικαλείται το ΚΥΠΕ.

Συγκεκριμένα, το «Ντογάν» αναφέρει ότι χαροποίησε τους Ε/κ η άφιξη του ερευνητικού σκάφους της Exxon Mobil στο λιμάνι Λεμεσού.

Επίσης καθηγήτρια στο Τεχνικό Πανεπιστήμιο Μέσης Ανατολής Χαϊριγέ Καχβετζί Οζγκιούρ υποστήριξε στο πρακτορείο Ντογάν ότι οι Ε/κ αντί να χρησιμοποιούν το φυσικό αέριο για την επίλυση του Κυπριακού το χρησιμοποιούν για να διασφαλίσουν την υπεροχή τους στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων. Πρόσθεσε πως η μόνη θετική συμβολή του φυσικού αερίου είναι η αύξηση του ενδιαφέροντος της διεθνούς κοινότητας για το Κυπριακό.

Ανέφερε ακόμη ότι δεν πιστεύει πως η διαδικασία έρευνας του φυσικού αερίου στην Μεσόγειο της αμερικανικής εταιρείας θα αυξήσει την ένταση. Όπως είπε, το οικόπεδο 10 στο οποίο θα κάνει έρευνα η Exxon Mobil «είναι εκτός της ‘ΑΟΖ’ της Τουρκίας» και του ψευδοκράτους και γι’ αυτό τον λόγο δεν αναμένει να υπάρξει ένταση.

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X