ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Τοποθέτηση Χαμπιαούρη στις διαμαρτυρίες

«Η κινητοποίηση μαθητών και φοιτητών δεν εξυπηρετεί και δεν υποβοηθά τον διάλογο»

Η σημερινή κινητοποίηση μαθητών και φοιτητών έξω από το Υπουργείο Παιδείας, δεν εξυπηρετεί και δεν υποβοηθά το διάλογο που βρίσκεται σε εξέλιξη, αναφέρει, σε ανάρτηση του στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter, ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού Κώστας Χαμπιαούρης.

«Η σημερινή κινητοποίηση δεν εξυπηρετεί και δεν υποβοηθά το διάλογο που βρίσκεται σε εξέλιξη. Στόχος του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού παραμένει η διαφύλαξη των συμφερόντων των μαθητών και φοιτητών μας», αναφέρει στο tweet του ο Υπουργός Παιδείας.

Στο μεταξύ, με χθεσινή εγκύκλιο του προς τους Διευθυντές/Διευθύντριες Λυκείων, το Υπουργείο Παιδείας αναφέρει ότι η σημερινή συγκέντρωση διαμαρτυρίας την οποία έχει καλέσει η Παγκύπρια Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών (ΠΣΕΜ), αντιβαίνει τους κανονισμούς λειτουργίας των σχολείων (άρθρα 8(6) και 18(13)(β)) και ως εκ τούτου στους μαθητές/τριες, οι οποίοι/ες θα συμμετέχουν στη συγκέντρωση θα καταχωρηθούν απουσίες.

Επίσης, σε άλλη εγκύκλιο του, το Υπουργείο Παιδείας αναφέρει ότι η όποια κινητοποίηση της ΠΣΕΜ για διαμαρτυρία σχετικά με την εφαρμογή τετραμήνων δεν αφορά τους μαθητές του Γυμνασίου. Σύμφωνα με τους Κανονισμούς Λειτουργίας των Δημόσιων Σχολείων Μέσης Εκπαίδευσης, η ΠΣΕΜ δεν έχει δικαιοδοσία στον Γυμνασιακό κύκλο.

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση