ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Το Προεδρικό απάντησε στα «πυρά» Πυριλλή

«Kακώς αποδίδεται η όποια ευθύνη στον Δημοκρατικό Συναγερμό»

Απολύτως σεβαστή η άποψη και η κριτική, ειδικά από φίλους και συνεργάτες, αναφέρεται σε ανακοίνωση της Προεδρίας της Δημοκρατίας προς απάντηση του Δημάρχου Παραλιμνίου και σημειώνει τα έργα 114 εκ. ευρώ που έχουν εξαγγελθεί για την περιοχή της ελεύθερης Αμμοχώστου και επιπλέον τις μαρίνες Αγίας Νάπας και Παραλιμνίου και τη διαγραφή ύψους 8,2 εκ ευρώ χρεών των δήμων.

Στην ανακοίνωση της Προεδρίας προς απάντηση του Δημάρχου Παραλιμνίου, Θεόδωρου Πυρίλλη, ο οποίος παραιτήθηκε χθες διαμαρτυρόμενος από μέλος του ΔΗΣΥ , το πρώτο σημείο που διευκρινίζεται είναι πως ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είναι ο μόνος κατά το Σύνταγμα που έχει την ευθύνη και το δικαίωμα διορισμού και παύσης των Υπουργών της Κυβέρνησης. «Ως εκ τούτου κακώς αποδίδεται η όποια ευθύνη στον Δημοκρατικό Συναγερμό».


Παραιτήθηκε από τον ΔΗΣΥ «πυροβολώντας» ο Πυρίλλης


 Ως δεύτερο σημείο στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι το Υπουργικό Συμβούλιο έχει την ευθύνη υλοποίησης των προγραμματικών θέσεων του Προέδρου ή λαμβάνει αποφάσεις με βάση το καλώς νοούμενο συμφέρον του συνόλου της επικράτειας της χώρας και όχι των περιοχών από όπου οι υπουργοί κατάγονται.

«Με βάση τις πιο πάνω αρχές, η Κυβέρνηση όχι μόνο δεν αγνόησε αλλά, αντιθέτως, αποδεικνύοντας τον σεβασμό που τρέφει προς τους κατοίκους των δήμων και κοινοτήτων των ελεύθερων περιοχών Αμμοχώστου, εξήγγειλε την εκτέλεση έργων που υπερβαίνουν σε ύψος δαπανών τα € 114 εκατομμύρια, χωρίς να υπολογίζεται η προώθηση της εκτέλεσης των δυο μαρίνων Αγίας Νάπας και Παραλιμνίου ή η διαγραφή χρεών των δήμων ύψους € 8,2 εκατομμυρίων».

Η ανακοίνωση της Προεδρίας της Δημοκρατίας καταλήγει αναφέροντας ότι οι απόψεις ή η όποια κριτική από όπου και αν ασκείται είναι απολύτως σεβαστή, «για αυτό και δεν είναι πρόθεσή μας η αντιπαράθεση, ιδιαίτερα με φίλους και συνεργάτες».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X
X