ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Το μήνυμα του Χάρη για τους εργαζόμενους του Συνεργατισμού

Το σχέδιο εθελούσιας εξόδου επείγει

Οι αποφάσεις όσον αφορά το σχέδιο εθελούσιας εξόδου στην Συνεργατική Κυπριακή Τράπεζα (ΣΚΤ) επείγουν τόνισε σήμερα ο Υπουργός Οικονομικών Χάρης Γεωργιάδης, διαμηνύοντας προς όλους πως τα δεδομένα όπως έχουν διαμορφωθεί δεν προσφέρουν απεριόριστες επιλογές.

Παράλληλα, μιλώντας σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Πρόεδρο του Δημοσιονομικό Συμβουλίου Δημήτρη Γεωργιάδη, ο ΥΠΟΙΚ διαμήνυσε πως δεν θα πρέπει να θυματοποιηθούν οι εργαζόμενοι στην ΣΚΤ λόγω συντεχνιακών ανταγωνισμών.

Συντεχνίες και διεύθυνση της ΣΚΤ δεν έχουν καταφέρει να βρουν τη χρυσή τομή σε ό,τι αφορά τις πρόνοιες για την εθελούσια έξοδο 900 εργαζομένων από την ΣΚΤ, στο πλαίσιο της συμφωνίας απορρόφησης του «καλού» Συνεργατισμού από την Ελληνική Τράπεζα, ενώ οι πληροφορίες σημειώνουν ότι το σχέδιο θα τεθεί ενώπιον του προσωπικού περί τα τέλη της ερχόμενης εβδομάδας. Μια συντεχνία και ειδικότερα η ΕΤΥΚ ζητεί ψηλότερα όρια από τα όρια του σχεδίου που προτείνει η ΣΚΤ, δηλαδή από €20.000 μέχρι €170.000

«Θέλω να ελπίζω πως δεν θα θυματοποιηθούν οι εργαζόμενοι στην ΣΚΤ λόγω αχρείαστων ανταγωνισμών σε συντεχνιακών ηγεσιών συντεχνιών επειδή, το λέω ξανά και το λέω καθαρά, οι επιλογές και οι προοπτικές δεν είναι απεριόριστες», τόνισε στις δηλώσεις του ο ΥΠΟΙΚ.

Απαντώντας σε ερωτήσεις, ο ΥΠΟΙΚ τόνισε πως «οι αποφάσεις επείγουν και άρα με τον ένα ή άλλο τρόπο πρέπει να υπάρξει ανακοίνωση των προθέσεων των αποφάσεων αυτών ούτως ώστε και οι εργαζόμενοι αν λάβουν τις δικές τους αποφάσεις έχοντας υπόψη τα υπαρκτά δεδομένα, τα οποία δεν προσφέρουν απεριόριστες επιλογές».

Μετέφερε την θέση της κυβέρνησης ως ιδιοκτήτη της ΣΚΤ είναι «πως θα πρέπει να υπάρξει ένα λογικό σχέδιο το οποίο να επιτρέπει την έξοδο ενός αριθμού που δεν θα χρειαστεί η απασχόληση του και προς αυτή την κατεύθυνση, ελπίζω, πως πολύ σύντομα θα υπάρξουν να υπάρξουν αποφάσεις».

Ερωτηθείς αν δέχθηκε κάποια κρούση από τις συντεχνίες για παρέμβαση στην όλη συζήτηση, ο κ. Γεωργιάδης απάντησε αρνητικά και επανέλαβε πως θα πρέπει να υπάρξει ένα λογικό σχέδιο εντός των οικονομικών δυνατοτήτων της ΣΚΤ και της οντότητας που θα τη διαδεχθεί, που θα πρέπει να αξιολογηθεί από τους εργαζόμενους.

Πάντως και ο Πρόεδρος του Δημοσιονομικού Συμβουλίου Δημήτρης Γεωργιάδης εξέφρασε ανησυχία για την επίπτωση των δημοσίων οικονομικών από το σχέδιο εθελούσιας εξόδου στην ΣΚΤ σε συνδυασμό καθώς και για την αύξηση του κρατικού μισθολογίου.

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X
X