ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Το κατώφλι του Προεδρικού πέρασε ο Μαλάς

Συζήτησε προεκλογικές του προτάσεις με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης δέχθηκε σήμερα Πέμπτη, 1 Νοεμβρίου 2018, στο Προεδρικό Μέγαρο, τον κ. Σταύρο Μαλά, στο πλαίσιο των επαφών του για τα προεκλογικά προγράμματα των υποψηφίων στις Προεδρικές Εκλογές.

Μετά τη συνάντηση ο κ. Μαλάς δήλωσε στους δημοσιογράφους, μεταξύ άλλων, ότι «είχαμε μια πολύ ειλικρινή και παραγωγική συζήτηση με τον Πρόεδρο. Τα είπαμε ο ένας στον άλλον ‘έξω από τα δόντια’, εννοώ με πολλή ειλικρίνεια και με σεβασμό προς τις απόψεις του καθενός».

Ανέφερε ότι κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζήτησαν και το Κυπριακό και τις τελευταίες εξελίξεις και εξέφρασε τις απόψεις του επί του ζητήματος στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Είπε, ακόμη, ότι με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη συζήτησαν διεξοδικά θέματα Οικονομίας.

Πρόσθεσε ότι «είδαμε όλα τα θέματα για τα οποία υπάρχει διάθεση από μέρους της Κυβέρνησης, για να υιοθετηθούν οι προτάσεις μας. Θέλω να σημειώσω ειδικότερα τη θετική προσέγγιση του Προέδρου να επεξεργαστούμε ξανά την πρόταση μας για νομοθετική ρύθμιση των εργασιακών σχέσεων, νοουμένου ότι παρέχονται και τα κίνητρα προς τους εργοδότες για να εφαρμόζουν τις συλλογικές συμβάσεις.

Είναι μια πρόταση που αποτελούσε τον κύριο άξονα της κοινωνικής μας πολιτικής και ο Πρόεδρος θέλει να συνεχίσουμε αυτή τη συζήτηση και στο μέλλον.

Επεξήγησα στον Πρόεδρο ότι πρέπει να επενδύσουμε στην καινοτομία, στην έρευνα, σε κίνητρα προς βιομηχανίες, όπως οι φαρμακοβιομηχανίες, αλλά και στα εκπαιδευτικά ιδρύματα. Αυτά είναι κομμάτια της Οικονομίας που άντεξαν την οικονομική κρίση και απέδειξαν ότι όντως είναι πρωταθλητές στην οικονομία.

Μιλήσαμε και για την Παιδεία και για συγκεκριμένες μεταρρυθμίσεις ειδικότερα όσον αφορά την πρόταση μας για δημιουργία ανεξάρτητου θεσμού για αξιολόγηση προγραμμάτων στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια παιδεία».

Ο κ. Μαλάς είπε ακόμη ότι με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας συζήτησαν και το ΓΕΣΥ.

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X
X