ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Το Ισραήλ εμπόδισε στολίσκο με προορισμό την Κύπρο

Ημέρες έντασης και αγωνίας στην Ανατολική Μεσόγειο

Σκάφη που μεταφέρουν Παλαιστίνιους τραυματίες και ακτιβιστές τα οποία απέπλευσαν από τα παράλια της Γάζας για να διαμαρτυρηθούν για τον ναυτικό αποκλεισμό της περιοχής από το Ισραήλ, εμπόδισαν οι ναυτικές δυνάμεις του Ισραήλ, σύμφωνα με όσα μεταδίδει η ισραηλινή Haaretz και άλλα ισραηλινά και διεθνή μέσα ενημέρωσης. Η Harretz, στον τίτλο της σχετικής είδησης αναφέρει ότι τερματικός σταθμός του ταξιδιού ήταν η Κύπρος.

Το ισραηλινό ναυτικό χρησιμοποίησε προειδοποιητικές βολές και εμπόδισε τη διέλευση του στολίσκου στη γραμμή του αποκλεισμού, έξι ναυτικά μίλια ανοικτά των παραλίων της Γάζας . Την ίδια ώρα, ένα από τα σκάφη διέσχισε τη γραμμή εννέα μιλίων και περικυκλώθηκε από τέσσερα πλοίτα του ισραηλινού ναυτικού.

Ο στολίσκος αποτελείται από διάφορα σκάφη που μεταφέρουν 22 Παλαιστινίους ακτιβιστές, φοιτητές και οι ασθενείς που χρειάζονται ιατρική θεραπεία εκτός της Γάζας. Στην πλειοψηφία τους πρόκειται για αλιευτικά σκάφη που μεταφέρουν ομάδα Παλαιστινίων ακτιβιστών για την ευαισθητοποίηση της ευρωπαϊκής κοινής γνώμης.

Το νέο συμβάν έρχεται οκτώ χρόνια μετά το περιστατικό του Μαβί Μάρμαρα, στο οποίο Ισραηλινοί κομάντος επιτέθηκαν κατά Τούρκων και ξένων ακτιβιστών.

Η διοργανώτρια επιτροπή για την άρση του αποκλεισμού των σκαφών δήλωσε πως ο νέος στολίσκος δεν μεταφέρει πολεμοφόδια που στρέφονται κατά της ασφάλειας του Ισραήλ. Σύμφωνα με την Επιτροπή, ο στολίσκος έχει προγραμματιστεί για να φτάσει στην Κύπρο μέσα σε λίγες ημέρες.

Ένταση στην Γάζα

Η νέα εξέλιξη έρχεται σε μια στιγμή που η ισραηλινή πολεμική αεροπορία πλήττει στόχους στη Γάζα, ως απάντηση σε ένα μπαράζ πυρών κατά των νότιων ισραηλινών κοινοτήτων. Ένας όλμος, μάλιστα, έπεσε σε αυλή νηπιαγωγείου. Τα περισσότερα πυρά παρεμποδίστηκαν από το σύστημα αντιπυραυλικής άμυνας Iron Dome και δεν αναφέρθηκαν τραυματισμοί. Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Μπένζαμιν Νετανιάχου, υποσχέθηκε ότι ο στρατός θα απαντήσει «με μεγάλη δύναμη».

Πηγή: kathimerini.com.cy

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X