ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Αποχώρησε το ΑΚΕΛ από την διαπραγματευτική ομάδα για το Κυπριακό

Εκτός ο Τουμάζος Τσελεπής με απόφαση της Εζεκίας Παπαϊωάννου

Το ΑΚΕΛ προχώρησε στην απόσυρση του Τουμάζου Τσελεπή, μέλους του Πολιτικού Γραφείου και επικεφαλής του Γραφείου Κυπριακού.

Ως εκ τούτου η απόφαση με την οποία ουσιαστικά το ΑΚΕΛ αποχωρεί από την διαπραγματευτική ομάδα ανακοινώθηκε το πρωί της Δευτέρας στο Προεδρικό και έχει να κάνει με την έντονη διαφωνία του κόμματος με τις θέσεις του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκου Αναστασιάδη, στο Κυπριακό μετά τις εξελίξεις επί Ελβετικού εδάφους.


Κίτρινη προειδοποίηση: Ισχυρές καταιγίδες, χαλάζι και χιόνι


 Σύμφωνα με πληροφορίες από την «Καθημερινή», πηγές από το κόμμα κάνουν λόγο για αναστολή συμμετοχής του Τουμάζου Τσελεπή στην διαπραγματευτική ομάδα έως ούτε πεισθούν πως ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα κινηθεί εντός του συμφωνημένου πλαισίου επίλυσης του Κυπριακού. 

Να σημειωθεί ότι από την διαπραγματευτική ομάδα απουσίαζε επίσης ο Αλέκος Μαρκίδης για άγνωστο λόγο καθώς επίσης και ο νομικός Πόλυς Πολυβίου λόγω απουσίας του στο εξωτερικό.

Το βράδυ της Δευτέρας (10/12) πραγματοποιήθηκε σύσκεψη της διαπραγματευτικής ομάδας υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη, στο Προεδρικό Μέγαρο, η οποία διήρκεσε περίπου μιάμιση ώρα.

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X