ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Το άγχος του Νίκαρου και η συμβουλή του Φούλη

«Αυτό μας έλειπε τώρα!»

Με την πολύκροτη υπόθεση Browder και τα νεύρα του Πούτιν καταπιάνεται ο Ονασαγόρας στο politicsblog της "Καθημερινής". Ο Ονασαγόρας κάνει αναφορά στο άγχος του Προέδρου της Δημοκρατίας αλλά και τις συμβουλές του Αβέρωφ Νεοφύτου. 

 

«Αυτό μας έλειπε τώρα!», ακούστηκε να δηλώνει σύμβουλος του Νίκου Αναστασιάδη στο άκουσμα της είδησης για την πολύκροτη υπόθεση Browder και τα νεύρα του Πούτιν. Όπως μου ανέφερε διπλωμάτης στον οποίο κατέφυγα για να μου αναλύσει την κατάσταση «η συγκεκριμένη υπόθεση δεν είναι καθόλου απλή και είναι γνωστόν πως όταν ο Πούτιν θυμώνει... θυμώνει. Και δεν λογαριάζει τίποτα, αν νιώσει ότι κάποιος συντάσσεται με τους εχθρούς του».

Σύμφωνα με τον διπλωμάτη το γεγονός ότι το ρωσικό ΥΠΕΞ αλλά και ο πρέσβης της Ρωσίας στην Κύπρο έχουν συνδέσει την επίσημη επίσκεψη Αναστασιάδη στη Μόσχα με την υπόθεση που βρίσκεται σε εξέλιξη στην κυπριακή δικαιοσύνη δεν είναι καθόλου ευοίωνο... «Πάντως, ο Αναστασιάδης προσπαθεί πολύ όταν θα επισκεφθεί τη Μόσχα να έχει πρόταση για λύση του προβλήματος εάν δεν καταφέρει να το λύσει πριν ακόμα συναντηθεί με τον Πούτιν» μου είπε, προσθέτοντας πως προς αυτή την κατεύθυνση ασκεί την «κατάλληλη πίεση» προς τον Ιωνά «χωρίς κανένας να παρεμβαίνει στη δικαστική διαδικασία»... Και κατέληξε: «εκτός από τον... φόβο του Πούτιν η υπόθεση ενδέχεται να έχει αντανακλάσεις και στην ευαίσθητη προεκλογική περίοδο. Ένας λόγος παραπάνω για τον Αναστασιάδη να ψάξει γρήγορα για λύση».

Και επίσημα αναλαμβάνει ο Φούλης το γενικό πρόσταγμα για την προεκλογική του Αναστασιάδη. Όλη την περίοδο πριν από την επίσημη εξαγγελία οργάνωνε τον προεκλογικό από τα... μετόπισθεν. Από αυτή την εβδομάδα και κυρίως από την ερχόμενη, μετά και την επίσημη τοποθέτηση του ΔΗΣΥ, ο Φούλης μπαίνει πια στην πρώτη γραμμή και αρχίζει τις κατά μέτωπον επιθέσεις. «Όπως τον Μέγα Αλέξανδρο ένα πράγμα» σχολίασε η Μάνταμ του Φούλη σε συζήτηση για τις πρωτοβουλίες που θα αναλάβει εντός των ημερών ο μεγάλος αρχηγός. Όπως μου ανέφερε η Μάνταμ, η πρώτη συμβουλή που δίνει ο Φούλης είναι: «Να αποβάλουμε τη σιγουριά για τα ποσοστά που παρουσιάζουν οι δημοσκοπήσεις γιατί την ’παθαν κι άλλοι»...

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X
X