ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Θέλει μερίδιο στην εξουσία και στον πλούτο ο Ακιντζί

Προγραμμάτισε δημοσιογραφική διάσκεψη στις 12 Νοεμβρίου

«Οι δηλώσεις που πραγματοποίησε χθες ο Ε/κ ηγέτης κ. Αναστασιάδης αποτελούν μια νέα απόδειξη για το γεγονός ότι δεν εννοεί να αποδεχθεί την πολιτική ισότητα και την αποτελεσματική συμμετοχή της τ/κ πλευράς στις αποφάσεις, στοιχείο που αποτελεί κομμάτι της πολιτικής ισότητας», δηλώνει το «Προεδρικό» δια στόματος του εκπροσώπου του, Μπαρίς Μπουρτζού.

Ο κ. Μπουρτζού δηλώνει ότι μέχρι σήμερα ο Ε/κ ηγέτης δεν έχει ξεκαθαρίσει τις απόψεις του για την «αποκεντρωμένη ομοσπονδία». Γι’ αυτό τον λόγο δεν έχει γίνει κατανοητό ποιες εξουσίες θα παραχωρηθούν στα ιδρυτικά κράτη.

«Όπως έχει ανακοινώσει με διάφορες ευκαιρίες προηγουμένως ο Πρόεδρος μας, η τ/κ πλευρά θα είναι έτοιμη να συζητήσει αυτό το ενδεχόμενο σε περίπτωση που ο κ. Αναστασιάδης ξεκαθαρίσει ποιες κεντρικές εξουσίες θα μεταβιβαστούν στα ιδρυτικά κράτη και τεθεί ζήτημα μια διαδικασία που θα είναι επικεντρωμένη στο αποτέλεσμα, δίχως ανοιχτή την άκρη», τονίζει ο κ. Μπουρτζού, ο οποίος προσθέτει: «Ωστόσο, παρά την μείωση του αριθμού των ομόσπονδων εξουσιών που θα χρησιμοποιηθούν από κοινού, επιβάλλεται η αποτελεσματική συμμετοχή της τ/κ πλευράς σε όλες τις αποφάσεις. Δεν είναι δυνατόν να ξεκινήσει συζήτηση για την πολιτική ισότητα μας με βάση οποιωνδήποτε ανταλλαγμάτων».

Στη συνέχεια, ο κ. Μπουρτζού τονίζει: «Η νοοτροπία της ομοσπονδίας βασίζεται στον καταμερισμό των εξουσιών και του πλούτου. Δυστυχώς, ο κ. Αναστασιάδης, ο οποίος δεν εμφανίζεται πρόθυμος για τον καταμερισμό της εξουσίας, τηρεί παρόμοια στάση και σε ό,τι αφορά τον καταμερισμό του πλούτου. Παρά τα καλέσματα μας για την μετατροπή των υδρογονανθράκων σε πεδίο συνεργασίας, ο κ. Αναστασιάδης επιλέγει να μετατρέψει αυτό το ζήτημα σε πεδίο αντιπαράθεσης».

Το τ/κ ανακοινωθέν ολοκληρώνεται με την πληροφορία ότι το βράδυ της 12ης Νοεμβρίου, ο Μουσταφά Ακιντζί θα παραχωρήσει μια συνέντευξη τύπου για τις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό.

Πηγή: Η Καθημερινή / του Νίκου Στέλγια

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X