ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Τετ α τετ Αναστασιάδη- Τουσκ για τους εγκλωβισμένους

Ο ΠτΔ θα ενημερώσει τον Τουσκ για την επιβολή δασμών σε προϊόντα στους εγκλωβισμένους

Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης θα ενημερώσει τους ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ενωσης για την απόφαση του κατοχικού καθεστώτος να επιβάλει δασμούς στα προϊόντα που αποστέλλονται στα κατεχόμενα για τους εγκλωβισμένους. Παράλληλα στις 1μμ σήμερα, θα έχει τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ όπου θα τον ενημερώσει για τις εξελίξεις.

Σε δήλωσή του στο ΚΥΠΕ, κληθείς να σχολιάσει το όλο θέμα, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης σημείωσε ότι «κύριο μέλημα και πρωταρχικός μας στόχος είναι να διασφαλίσουμε, και θεωρούμε ότι μπορούμε να το πράξουμε μέχρι το τέλος αυτής της βδομάδας να μην λείπει τίποτε από τους εγκλωβισμένους από αυτό που τους αποστέλλετο και έχει απαγορευθεί με την απόφαση του κατοχικού καθεστώτος».

Για τον σκοπό αυτό, είπε, «είμαστε σε συνεχή επαφή με τους κοινοτάρχες των χωριών όπου ζουν οι εγκλωβισμένοι μας για να διασφαλίσουμε το συγκεκριμένο θέμα».

Αναφορικά με τις ενέργειες για ανατροπή της συγκεκριμένης απόφασης, είπε ότι οι ενέργειες από την μια θα συνεχιστούν προς τα Ηνωμένα Εθνη και από την άλλη σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Οι ενέργειες στόχο θα έχουν την Τουρκία η οποία είτε υιοθέτησε την εν λόγω απόφαση, είτε συνηγόρησε για την εν λόγω απόφαση είτε αποφάσισε να προχωρήσει η συγκεκριμένη απόφαση, σημείωσε.

Παράλληλα επεσήμανε ότι οι ενέργειες που αφορούν την Τουρκία θα επικεντρωθούν σε ευρωπαϊκό επίπεδο .

«Ηδη σήμερα στις 1 ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα έχει τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλτ Τουσκ και την ερχόμενη βδομάδα στις Βρυξέλλες, μέσα στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, που είναι προγραμματισμένο να γίνει στις 19-20 Οκτωβρίου, στις 19 στο δείπνο είναι προγραμματισμένο να συζητηθούν οι σχέσεις ΕΕ με την Τουρκία. Μέσα σε αυτό το πλαίσιο ο ΠτΔ θα ενημερώσει πολύ συγκεκριμένα τους εταίρους του στην ΕΕ για να δούμε πώς ανατρέπεται η συγκεκριμένη απόφαση».

Ο Εκπρόσωπος διευκρίνισε ότι την ίδια στιγμή θα κινηθούμε και σε άλλα επίπεδα, «υπάρχουν τρόποι και συγκεκριμένες σκέψεις οι οποίες δεν θα ανακοινώνονται κατ΄ ανάγκη. Εκείνο που μας ενδιαφέρει, σημείωσε, είναι η αποτελεσματικότητά τους".

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X
X