ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Τελικά, γιατί έτρεχε με 190χλμ στο highway ο Θεμιστοκλέους;

Άνεργος, πια, με εισόδημα 750 ευρώ

Ο πρώην Βουλευτής του ΔΗΣΥ, Ανδρέας Θεμιστοκλέους, καταδικάστηκε πρόσφατα για υποθέσεις τροχαίων παραβάσεων, με σημαντικότερη αυτήν των 190 χλμ/ώ, ταχύτητα με την οποία πιάστηκε να τρέχει στο highway, παρά την Καλαβασό. Ο δικηγόρος του, Γιώργος Διογένους, προσπάθησε, με την αγόρευσή του για μετριασμό της ποινής, να προβάλει πειστικά επιχειρήματα στο δικαστήριο, αποκαλύπτοντας και λεπτομέρειες για την συγκεκριμένη παράβαση.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ που δημοσιεύει ο «Πολίτης», ο κ. Διογένους είπε ότι ο Αστυνομικός που είχε σταματήσει τον πελάτη του, του έδειξε το ταχύμετρο και του υπέδειξε ότι η ταχύτητα που είχε αναπτύξει, έθετε σε κίνδυνο την ασφάλειά του, αλλά και των υπολοίπων. Ωστόσο, ο Αστυνομικός είχε αναφέρει πως ο κ. Θεμιστοκλέους του απάντησε ότι η δουλειά, που έτρεχε να προλάβει, ήταν σημαντικότερη από την ασφάλειά του.

Η εκδοχή του δικηγόρου

Από δικής του πλευράς, ο κ. Διογένους, παρέθεσε την δική του εκδοχή για τα λεγόμενα του πελάτη του, λέγοντας ότι ο κ. Θεμιστοκλέους, βιαζόταν να παρευρεθεί στην συνεδρία της Επιτροπής Θεσμών της Βουλής, όπου θα συζητείτο το θέμα με το συμβόλαιο εργοδότησης της Χρυστάλλας Γιωρκάτζη, ως Διοικήτριας της Κεντρικής Τράπεζας - το θέμα ενέγραψε ο ίδιος ο κ. Θεμιστοκλέους. Μάλιστα, συνέχισε ο συνήγορός του, βιαζόταν διότι έπρεπε να περνούσε από το γραφείο σημαίνουσας προσωπικότητας, προκειμένου να παραλάβει τα αντίτυπα του συμβολαίου.

Γι' αυτό και, κατά τον κ. Διογένους, η ακριβής απάντηση του πελάτη του ήταν ότι «αυτό που πήγαινε να κάνει επηρέαζε τα συμφέροντα ολόκληρου του λαού». Οπότε, κατέληξε ο συνήγορος του κ. Θεμιστοκλέους, «δεν ήταν συμπεριφορά εγωιστική και ανεύθυνη έναντι του αστυνομικού, αλλά κάτι στιγμιαίο που προέκυψε».

Προπηλακισμοί, ανεργία και χαμηλό εισόδημα

Ως μετριαστικό παράγοντα, ο κ. Διογένους ανέφερε και τον προπηλακισμό που δέχθηκε ο πελάτης του από τα ΜΜΕ, όλον αυτόν τον καιρό, περνώντας, ουσιαστικά, από εξωδικαστική δίκη. Αυτό, είπε, τον επηρέασε αρνητικά, ως καθηγητή και ως πολιτικό. Γι' αυτό και πλέον είναι άνεργος, με εισόδημα 750 ευρώ, όση, δηλαδή, είναι η σύνταξή του, ως καθηγητή/μαθηματικού.

Η απόφαση του δικαστηρίου θα ανακοινωθεί στις 20 Οκτωβρίου

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση