ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Ταλάτ για ΑΟΖ: «Έχει μαυρίσει το μάτι της Τουρκίας»

Αναμένεται να προκαλέσει ένταση και στο Οικόπεδο 10

Προβληματισμένος, σε σχέση με τις επόμενες κινήσεις της Τουρκίας, στις προγραμματισμένες έρευνες της Exxon Mobil και Qatar Petroleum στο Οικόπεδο 10 της Κυπριακής ΑΟΖ, εμφανίζεται ο πρώην κατοχικός ηγέτης, Μεχμέτ Αλί Ταλάτ. Ο κ. Ταλάτ, δήλωσε ότι το μάτι της Τουρκίας έχει «μαυρίσει», λέγοντας πως είναι αποφασισμένη να υπερασπιστεί τα συμφέροντα των Τ/κ, σε κάθε τομέα.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στον Νίκο Στέλγια, για την εφημερίδα «Η Καθημερινή», ο κ. Ταλάτ, ανέφερε ότι, κατά τις επαφές του με τον Δημήτρη Χριστόφια, ο τελευταίος είχε επισημάνει ότι οι Τ/κ θα επωφελούνταν από το φυσικό αέριο, ακόμη και σε περίπτωση που δεν εξασφαλιζόταν η λύση του Κυπριακού. Ωστόσο, συνέχισε, σήμερα οι Τ/κ δεν πρόκειται να αποδεχθούν μόνο ένα χρηματικό ποσό για το μερίδιό τους στο φυσικό αέριο αλλά διεκδικούν εκπροσώπηση, πράγμα που δεν αποδέχεται η ε/κ πλευρά.

«Έχει μαυρίσει το μάτι της Τουρκίας»

Στην συνέχεια ο κ. Ταλάτ, ερωτηθείς για το πως βλέπει ότι θα κινηθεί η τουρκική πλευρά, σε περίπτωση που δεν γίνει κατορθωτός ο έλεγχος της έντασης, απάντησε ότι, δεδομένου του ότι οι σχέσεις της Τουρκίας με τις ΗΠΑ είναι τεταμένες, αλλά και λόγω της έντασης στην Μέση Ανατολή, ο τουρκικός λαός νιώθει πως δεν έχει κανέναν φίλο. Γι' αυτό και η γείτονα χώρα είναι προετοιμασμένη για παν ενδεχόμενο.

Γιατί όχι και στο «10»;

Αναφερόμενος σε πιθανή νέα ένταση και στο Οικόπεδο 10, ο κ. Ταλάτ ανέφερε τα εξής:  «Η Τουρκία δηλώνει: «Υπερασπίζομαι τα δικαιώματα των Τ/κ». Τα δικαιώματα των Τ/κ είναι παντού. Για ποιο λόγο να μην υπάρχουν και στο τεμάχιο 10;».

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X
X