ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Τα... μακαριακά ποσοστά του Μαλά και τι θα δείξει η τενέκκα του ΑΚΕΛ

Έντονη είναι η προεργασία που γίνεται στο ΑΚΕΛ

Με τις διεργασίες στο ΑΚΕΛ ασχολείται στο σημερινό #PoliticsBlog ο Ονασαγόρας. Διαβάστε τι αναφέρει για τα ποσοστά Μαλά και τις ανυσηχίες των στελεχών.

 

Έντονη είναι η προεργασία που γίνεται στο ΑΚΕΛ για το έκτακτο παγκύπριο συνέδριο του κόμματος την ερχόμενη Κυριακή στο χώρο της Κρατικής Έκθεσης. Όπως με πληροφορεί η κυρία Γιαννούλλα, η οποία ακούει όλα όσα ψιθυρίζονται στους διαδρόμους του ΑΚΕΛ και ακόμη περισσότερα, δύο είναι οι στόχοι της ηγεσίας: Να συσπειρώσει τον κόσμο του ΑΚΕΛ και να εγκριθεί η υποψηφιότητα Μαλά με όσο το δυνατόν πιο ψηλό ποσοστό. "Από τα μέχρι τώρα στοιχεία που φθάνουν από τις τοπικές επιτροπές ο Μαλάς φαίνεται να ξεπερνά σε ποσοστά αποδοχής ακόμα και τον... Μακάριο τον καιρό που υπήρχαν φανατικοί Μακαριακοί" μου είπε και πρόσθεσε: "φαίνεται πως η συσπείρωση, παρά τα μουρμουρητά, επιτυγχάνεται. Τώρα μένει να επιβεβαιωθεί και στην κάλπη. Πάντως παρά τα ενθαρρυντικά στατιστικά κάποια στελέχη έχουν ιδιαίτερο άγχος για το τι τελικά θα δείξει η τενέκκα του ΑΚΕΛ την Κυριακή".
Η κυρία Γιαννούλλα μου ανέφερε πως ο κύριος Άντρος έχει μια νευρικότητα για την ομιλία που θα κάνει στο συνέδριο γι' αυτό και την "διαβάζει και την ξαναδιαβάζει και κάνει τις προσθαφαιρέσεις".

Από στέλεχος του ΑΚΕΛ ενημερώθηκα χθες πως η ηγεσία του κόμματος "προσπαθεί να απωθήσει τους πυραύλους του Νικόλα Παπαδόπουλου και να τους γυρίσει στο δικό του στρατόπεδο". Όπως μου εξήγησε οι πρόσφατες αναφορές του Νικόλα για κοινούς αγώνες του ΔΗΚΟ με το ΑΚΕΛ ερμηνεύονται ως ξεκάθαρο μήνυμα προς τη βάση του κόμματος με στοχοποίηση της σημερινής ηγεσίας του ΑΚΕΛ. "Αυτό είναι κάτι που σίγουρα δεν θα μείνει αναπάντητο από την ηγεσία μας" κατέληξε το ΑΚΕΛικό στέλεχος σημειώνοντας πως το θέμα αναμένεται να συζητηθεί σήμερα στο Πολιτικό Γραφείο...

Δύο σημαντικές δημοσκοπήσεις βρίσκονται αυτή τη στιγμή σε εξέλιξη, σύμφωνα με πηγή μου που ξέρει πολλά. Και οι δύο αφορούν υποψήφιους για την προεδρία οι οποίοι δεν έχουν ακόμα εξαγγείλει την υποψηφιότητά τους. Πρόκειται σύμφωνα με την πηγή μου για την έρευνα που διενεργείται για τον Νίκο Αναστασιάδη με στόχο να διαφανούν τα "επικίνδυνα" σημεία στα οποία θα πρέπει να δοθεί έμφαση από το επιτελείο του.

Η άλλη αφορά τον πρύτανη του Πανεπιστημίου Κύπρου ο οποίος βρίσκεται "μισό βήμα" πριν από την εξαγγελία της υποψηφιότητάς του.

Η πηγή μου επιμένει ότι ο πρύτανης είναι πεπεισμένος πως μπορεί να κάνει τη διαφορά και να κερδίσει τις ψήφους "των απογοητευμένων από την πολιτική και τις πρακτικές των αποτυχημένων κομμάτων". Στη δημοσκόπηση οι ψηφοφόροι καλούνται να απαντήσουν σε "ένα πολύ μελετημένο ερωτηματολόγιο και τα αποτελέσματα θα τα διαχειριστεί προσωπικά ο πρύτανης για να λάβει την τελική του απόφαση" όπως μου λέχθηκε.
Η πηγή μου επιμένει ότι η τελική απόφαση του πρύτανη τοποθετείται στα τέλη Σεπτεμβρίου και λίγο αργότερα αναμένεται η ανακοίνωσή της. "Σε περίπτωση που η απόφαση του πρύτανη θα είναι θετική, η ανακοίνωση της υποψηφιότητάς του θα γίνει με ένα τρόπο διαφορετικό", κατέληξε η πηγή μου.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X