ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Τα εγκαίνια του πριγκιπικού επιτελείου και τα πολιτικά ανέκδοτα

O Oνασαγόρας και ο πολιτικός πυρετός

Το προεκλογικό παιχνίδι έχει ξεκινήσει για τα καλά και ο Ονασαγόρας με την στήλη του #PoliticsBlog, δεν θα μπορούσε να μείνει αμέτοχος.

Όπως αναφέρει, τα επίσημα εγκαίνια του πριγκιπικού εκλογικού επιτελείου θα γίνουν σήμερα, στο κτίριο ΑΙΑΣ στο κέντρο της Λευκωσίας. Κάποιοι αγωνιούσαν μέχρι αργά χθες για δύο σε σχέση με τα εγκαίνια: 1. Ποια "νέα" πολιτικά πρόσωπα θα εμφανιστούν δίπλα από τον πρίγκιπα Νικόλαο, φανερώνοντας την στήριξή τους στην υποψηφιότητά του και 2. Ποιος θα κάνει τον αγιασμό του επιτελείου;



Ο προεκλογικός έχει ήδη πάρει τα πάνω του με τους υποψήφιους να εκτοξεύουν πολιτικούς πυραύλους, εκατομμύρια, ώριμα και ανώριμα έργα αλλά και... πολιτικά ανέκδοτα.

Μέσα στον γενικό χαμό με τα τουίτς και τα ποστ να πέφτουν βροχή, βγήκε και ο Χρύσης Παντελίδης να απαντήσει στον Μαλά: "Ο Τάσσος παρέλαβε προϋπολογισμό με δημόσιο χρέος 68.9%, το 2003 και παρέδωσε το 2008 χρέος μόνο 49.1%"

Ωστόσο πολλοί είναι αυτοί που συμφωνούν ότι ο Τάσσος παρέδωσε Χριστόφια...

Η αναφορά Μαλά ότι επί διακυβέρνησης Τάσσου τα πράγματα βρίσκονταν στον αυτόματο πιλότο εκνεύρισε όχι μόνο τον Χρύση - που του απάντησε πως είναι πολιτικό τέκνο του Χριστόφια που χρεοκόπησε την Κύπρο και εάν εκλεγεί θα εφαρμόσει την δική του πολιτική (μπρρρ!)- αλλά και του Μάκη Κεραυνού. Ενοχλημένος από τις αναφορές Μαλά ο... παρολίγον αντικαταστάτης του στην θέση υποψηφίου του ΑΚΕΛ και ΥΠΟΙΚ του Τάσσου, έριξε τους δικούς του... κεραυνούς. Κατηγόρησε τον Μαλά ότι δεν τήρησε την υπόσχεσή του να διατηρήσει ένα ποιοτικό λόγο, ως γνήσιος τεχνοκράτης και όχι πολιτικός. Και δεν έμεινε μέχρι εκεί, θυμήθηκε πως οι υπουργοί του Χριστόφια ήσαν πιλότοι-καμικάζι (ούτε καν στον αυτόματο...) οι οποίοι "οδήγησαν την οικονομία στον τοίχο"...

Πιο cool απ' όλους τους υποψήφιους παρουσιάζεται μέχρι στιγμής ο Αναστασιάδης. "Έχει μια αξιοθαύμαστη ηρεμία και γαλήνη όταν εξαγγέλλει έργα εκατομμυρίων, ακόμα κι αν πρόκειται για τα ίδια που είχε εξαγγείλει προ ετών ή προ μηνών" σχολίασε χθες πολιτικός παρατηρητής.

Πολλά σχόλια και νέα ανέκδοτα προκάλεσε η δήλωση του Άντρου Κυπριανού ότι το ΑΚΕΛ "δεν έχουμε απαίτηση να συμμετέχουν στελέχη της πρώτης γραμμής του ΑΚΕΛ" στου Υπουργικό Συμβούλιο του Μαλά.

"Όπως με πληροφόρησε η κυρία Γιαννούλλα, η οποία ως γνωστόν ακούει όλα όσα ψιθυρίζονται στους διαδρόμους του ΑΚΕΛ και ακόμη περισσότερο, το θέμα συζητήθηκε αρκετά χθες εντός του κόμματος. "Κάποιοι διερωτήθηκαν ποιοι θα απαρτίζουν το Υπουργικού του ανεξάρτητου, δικού μας, υποψήφιου; "Μήπως ΑΚΕΛικοί της τελευταίας γραμμής;" ρώτησε κάποιος. Ακόμα και ο κατινιέρης μας χάρηκε με τη δήλωση του κυρίου Άντρου και διαλαλεί πως για πρώτη φορά δεν νιώθει αποκλεισμένος από την εξουσία", μου είπε.
Σύμφωνα με την κυρία Γιαννούλλα κάποιος έριξε την ιδέα "ο Σταύρος Μαλάς, μόλις πάρει και επίσημα το χρίσμα του ΑΚΕΛ ως ανεξάρτητος υποψήφιος, να ανακοινώσει το Υπουργικό του Συμβούλιο για να πείσει και τους πιο άπιστους Θωμάδες ότι δεν θα διοικεί το ΑΚΕΛ αλλά ο Σταύρος".

Αν και δεν γνωρίζω κατά πόσον έχει ληφθεί απόφαση επί του προκειμένου, μαθαίνω πως κάποιος άλλος ετοιμάζεται να εξαγγείλει πρώτος το υπουργικό του Συμβούλιο και μάλιστα σύντομα. Ποιος είναι αυτός; Ο Γιώργος Λιλλήκας...

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση