ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Συνεργατισμός: Το «no deal» θα είναι καταστροφικό

Τι βρίσκει απαράδεκτο ο Οδυσσέας

Αν δεν ολοκληρωθεί η συμφωνία μεταφοράς του καλού Συνεργατισμού στην Ελληνική Τράπεζα, η εναλλακτική λύση θα είναι καταστροφική, προειδοποίησε ο επικεφαλής του Τμήματος Εποπτείας της Κεντρικής Τράπεζας Γιάγκος Δημητρίου.

Η προειδοποίηση του κ. Δημητρίου έγινε κατά την διευρυμένη συνεδρία της κοινοβουλευτικής Επιτροπής Ελέγχου, η οποία εξετάζει τις συνθήκες υπό τις οποίες έφτασε στο συγκεκριμένο σημείο η Συνεργατική Κυπριακή Τράπεζα, παρουσία - σε ένα τμήμα της συνεδρίας - του Προέδρου της Βουλής Δημήτρη Συλλούρη, του Υπουργού Οικονομικών Χάρη Γεωργιάδη και του Γενικού Ελεγκτή Οδυσσέα Μιχαηλίδη.

«Υπό τις περιστάσεις και με τα δεδομένα που είχαμε μπροστά μας αυτό ήταν το καλύτερο που μπορούσε να επιτευχθεί. Το λέω ξεκάθαρα ότι αν δεν ολοκληρωθεί η συμφωνία, αν δεν γίνουν όλα όσα χρειάζονται, η εναλλακτική λύση θα είναι καταστροφική και αυτή τη στιγμή μεταφέρω τις θέσεις της εποπτικής αρχής», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Δημητρίου

Ο κ. Δημητρίου απέφυγε να σχολιάσει το περιεχόμενο της συμφωνίας, λέγοντας ότι αυτή ήταν μια εμπορική συμφωνία μεταξύ δύο εταιρειών.

Βουλευτές επέκριναν έντονα την Κυβέρνηση διότι δεν ζήτησε γνωμάτευση από τον Γενικό Εισαγγελέα για την παραχώρηση εγγυήσεων στην Ελληνική Τράπεζα για δυνητικές μη αναμενόμενες ζημιές από τα περιουσιακά στοιχεία που αναλαμβάνει.

Ο Γενικός Ελεγκτής Οδυσσέας Μιχαηλίδης είπε ότι είναι απαράδεκτο να μη ελέγχεται οποιαδήποτε σύμβαση της Δημοκρατίας από τον νομικό σύμβουλο της Δημοκρατίας.

«Θεωρούμε απαράδεκτο η Δημοκρατία να βάλει την υπογραφή της σε οποιοδήποτε κείμενο, το οποίο δεν θα τύχει νομοτεχνικού ελέγχου από τον Γενικό Εισαγγελέα. Δεν μπορεί να υπογράψει η Δημοκρατία και οποιοσδήποτε Υπουργός κείμενο ειδικά τέτοιου ύψους χωρίς έλεγχο από τον Γενικό Εισαγγελέα της Δημοκρατίας», είπε.

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X
X