ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Συνεργατισμός... deleted

Ανακλήθηκε η άδεια της Συνεργατικής Κυπριακής Τράπεζας

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, (ΕΚΤ) αποφάσισε να προχωρήσει με την απόσυρση της άδειας της Συνεργατικής Κυπριακής Τράπεζας Λτδ (ΣΚΤ), να λειτουργεί ως πιστωτικό ίδρυμα.

Σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της Κεντρικής Τράπεζας Κύπρου, η απόσυρση της άδειας, που αποφασίστηκε στις 31 Αυγούστου 2018, τέθηκε σε ισχύ στις 03 Σεπτεμβρίου 2018, ημερομηνία κατά την οποία ολοκληρώθηκε η συμφωνία μεταξύ της ΣΚΤ και της Ελληνικής Τράπεζας για την μεταφορά στοχευμένων στοιχείων ενεργητικού.

Προστίθεται ότι η ΕΚΤ έλαβε την πιο πάνω απόφαση, αφού η ΣΚΤ παράδωσε εκούσια την άδεια της να λειτουργεί ως πιστωτικό ίδρυμα, έχοντας υπόψη ότι με τη μεταφορά από τη ΣΚΤ των στοχευμένων στοιχείων ενεργητικού προς την Ελληνική δεν θα παρέμεναν πλέον με τη ΣΚΤ καταθέσεις ή άλλα επιστρεπτέα κεφάλαια προς το κοινό.

Επομένως, η ΣΚΤ δεν θα πληρούσε τον ορισμό “πιστωτικό ίδρυμα” όπως καθορίζεται στο Άρθρο 4(1)(1) του Κανονισμού 575/2013 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 26ης Ιουνίου 2013. Συνεπώς η ΣΚΤ θα διαγραφεί από τα μητρώα της ΕΚΤ και της Κεντρικής Τράπεζας της Κύπρου, όπου τηρούνται τα ονόματα των υπό εποπτεία πιστωτικών ιδρυμάτων, καταλήγει η ανακοίνωση.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X
X