ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Συνεδριάζει το Συμβούλιο Αρχηγών στο Προεδρικό (pics)

Στο επίκεντρο οι εξελίξεις που έχουν να κάνουν με την κατάσταση στην κυπριακή ΑΟΖ

Άρχισε η συνεδρία του Συμβουλίου Αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη, η οποία εστιάζει στις εξελίξεις που έχουν να κάνουν με την κατάσταση στην κυπριακή ΑΟΖ και την ανανέωση χθες της τουρκικής Navtex μέχρι και τις 10 Μαρτίου.

Εκ μέρους της Κυβέρνησης, εκτός από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, στη σύσκεψη συμμετέχουν ο Υπουργός Ενέργειας Γιώργος Λακκοτρύπης, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης, ο Αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Βίκτωρας Παπαδόπουλος, ο Υφυπουργός παρά τω Προέδρω Βασίλης Πάλμας και ο Διαπραγματευτής της Ελληνοκυπριακής πλευράς, Πρέσβης, Ανδρέας Μαυρογιάννης.

Συμμετέχουν επίσης από πλευράς των κοινοβουλευτικών κομμάτων ο Πρόεδρος ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου, ο ΓΓ ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού, ο Πρόεδρος ΔΗΚΟ Νικόλας Παπαδόπουλος, ο Πρόεδρος ΕΔΕΚ Μαρίνος Σιζόπουλος, ο Αντιπρόεδρος της Αλληλεγγύης Πολύς Παλίκαρος, ο Πρόεδρος της Συμμαχίας Πολιτών Γιώργος Λιλλήκας, ο Πρόεδρος του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασίας Πολίτων Γιώργος Περδίκης και ο Πρόεδρος του ΕΛΑΜ Χρίστος Χρίστου.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με το πρόγραμμα των επαφών του, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα δεχθεί αργότερα σήμερα στο Προεδρικό την Αμερικανίδα Πρέσβειρα στη Λευκωσία Κάθλιν Ντόχερτι.

Υπενθυμίζεται ότι χθες βράδυ πραγματοποιήθηκε πολύωρη σύσκεψη στο Προεδρικό με τη συμμετοχή των Υπουργών Εξωτερικών, Ενέργειας και Άμυνας, του Κυβερνητικού Εκπροσώπου, του Αναπληρωτή Κυβερνητικού Εκπροσώπου, του Υφυπουργού παρά τω Προέδρω, του Γενικού Εισαγγελέα και άλλων τεχνοκρατών και εκπροσώπων αρμόδιων φορέων.

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης συζήτησε το θέμα τηλεφωνικά νωρίτερα χθες επίσης με τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας Αλέξη Τσίπρα.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X