ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Συνάντηση Μαλά - Αλληλεγγύης: Συμφωνούν ότι διαφωνούν

Διαβάστε τι δήλωσαν

Συμφώνησαν σε αυτά που διαφωνούν και στην ανάγκη για σωτηρία του τόπου ο υποψήφιος για την Προεδρία της Δημοκρατίας Σταύρος Μαλάς και το Κίνημα Αλληλεγγύη.

Επιβεβαιώθηκαν οι διαφωνίες μεταξύ του υποψηφίου Προέδρου Σταύρου Μαλά και του Κινήματος Αλληλεγγύης στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Αλληλεγγύης στο πλαίσιο των επαφών που διενεργεί ο κ. Μαλάς με τα κόμματα του ενδιάμεσου, ώστε να εξασφαλίσει τη στήριξη τους στην επαναληπτική εκλογή΄.

Η συνάντηση διήρκεσε περί τα 40 λεπτά και για να πραγματοποιηθεί, η Αλληλεγγύη διέκοψε συνεδρία του Εκτελεστικού Συνεδρίου.

Η κ. Θεοχάρους απαντώντας σε ερώτηση είπε πως έχει συνομιλήσει τηλεφωνικώς και με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη.

Ο υποψήφιος Πρόεδρος είπε πως σεβόμενος τη διαφορετική άποψη που διατηρεί με την Αλληλεγγύη θα είναι λιτός στα λεγόμενα του.

Συζητήσαμε με την κ. Θεοχάρους την ξεκάθαρη εντολή που έχει δώσει ο κυπριακός λαός την προηγούμενη Κυριακή ότι η χώρα μας χρειάζεται αλλαγή πορείας,

Πρόσθεσε ότι θα ολοκληρώσει τις επαφές με τις υπόλοιπες πολιτικές δυνάμεις και θα εκδώσει «κοινή ανακοίνωση». Ερωτηθείς σχετικά είπε πως στις 19.00 θα συναντηθεί και με την ηγεσία της ΕΔΕΚ.

Ερωτηθείς εάν θα διενεργήσει και δεύτερο κύκλο επαφών με τα κόμματα του ενδιάμεσου χώρου, είπε ότι δεν έχουμε συζητήσει κάτι τέτοιο.

Ερωτηθείς επίσης εάν έχει παραλάβει την επιστολή από το ΕΛΑΜ, ο κ. Μαλάς ανέφερε ότι δεν είναι κάτι που μας απασχολεί.

Η κ. Θεοχάρους ανέφερε πως συναντήθηκε με τον υποψήφιο που κέρδισε την πρόκριση στο δεύτερο γύρο, προσθέτοντας πως για άλλη μια φορά είχε την τιμή να επισημάνει το πολιτικό ήθος του ανδρός.

«Συζητήσαμε για τις όποιες διαφορές μας χωρίζουν στο Κυπριακό κυρίως, αλλά και για την αναγκαιότητα που έχει ο τόπος για αλλαγή και προς τη λειτουργία ενός σύγχρονου κράτους, που να νοιάζεται για τον πολίτη, ένα κράτος προνοίας και όχι ένα κράτος παροχών.

Η Πρόεδρος της Αλληλεγγύης συνεχίζοντας ανέφερε ότι «τα υπόλοιπα θα τα εξετάσουμε στη συνέχεια καθώς είμαστε σε συνεδρία του εκτελεστικού συμβουλίου του κινήματος και τη διακόψαμε προς τιμή του κ. Μαλά και θα συνεχίσουμε τώρα».

Ερωτηθείσα εάν είναι διατεθειμένη να συναντηθεί και με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη, είπε πως συνομίλησε με τον κ. Αναστασιάδη και αν υπάρξει αναγκαιότητα θα συναντηθεί και με τον κ. Αναστασιάδη.

Απαντώντας σε ερώτηση αναφορικά με τη λήψη απόφασης για τη στάση που θα διατηρήσει στο δεύτερο γύρο, η κ. Θεοχάρους είπε πως η διαδικασία θα διεξαχθεί σε τρία επίπεδα, την απόφαση του Εκτελεστικού Συμβουλίου, την απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής και την απόφαση του Κεντρικού Συμβουλίου.

Διευκρίνισε ότι θα υπάρξει κατάληξη τις επόμενες 24 με 48 ώρες.

Ερωτηθείσα εάν υπάρχει κοινή συνισταμένη με τις θέσεις του κ. Μαλά, η κ. Θεοχάρους απάντησε: «Ναι βεβαίως, την ανάγκη για τη σωτηρία του τόπου».

Το να σώσουμε την Κυπριακή Δημοκρατία, να σώσουμε τον λαό μας δεν επιδέχεται καμίας άλλης ερμηνείας, είπε.

Ερωτηθείσα εάν δοθείσας της ανάγκης για σωτηρία του τόπου η Αλληλεγγύη θα δώσει υποστήριξη ανοχής προς τον κ. Μαλά, είπε ότι η ίδια έχει την προσωπική της άποψη, αλλά από εκεί και πέρα η Αλληλεγγύη είναι ένα απόλυτα δημοκρατικό κόμμα και ο καθένας θα αναλάβει το μερτικό του για την τελική απόφαση που θα πάρει το Κίνημα.

Έχουμε και τα υπόλοιπα κόμματα με τα οποία συνεργαζόμαστε, με τα οποία θα συναντηθούμε για την πιθανότητα διαμόρφωσης κοινής πολιτικής όλων των κομμάτων.

Είπε τέλος ότι η συνάντηση με τα υπόλοιπα κόμματα θα γίνει αύριο το πρωί (Τετάρτη).

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X
X