ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Συνάντηση Αναστασιάδη - Ακιντζί το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Οκτώβρη

Θα την διευθετήσουν τα Ηνωμένα Έθνη

Συνάντηση μεταξύ των δύο ηγετών θα διευθετήσουν τα Ηνωμένα Έθνη με την επάνοδο του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη από τις Βρυξέλλες, όπως δήλωσε ο ίδιος αναχωρώντας από το Προεδρικό Μέγαρο, μετά από συνάντηση που είχε με την Ειδική Αντιπρόσωπο του ΓΓ του ΟΗΕ στην Κύπρο Ελίζαμπεθ Σπέχαρ.

Απαντώντας σε ερώτηση για τη συνάντηση του αναχωρώντας από το Προεδρικό, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ανέφερε ότι «το μήνυμα που μετέφερε η κ. Σπέχαρ είναι ότι ο κ. Ακιντζί βλέπει με θετικό φακό την πρόταση μου και θα διευθετηθεί μέσω των Ηνωμένων Εθνών συνάντηση τις επόμενες των ημερών, ανάλογα και με το πρόγραμμα, διότι την επόμενη εβδομάδα θα είμαι στις Βρυξέλλες».

Συνεπώς, πρόσθεσε, «ευθύς μετά την επάνοδο μου θα εξευρεθεί ημερομηνία για συνάντηση».

Σε ερώτηση αν η συνάντηση θα είναι άνευ ατζέντας ο Πρόεδρος Αναστασιάδης απάντησε: «Ναι, δεν θέλει να δώσει, ούτε και θέλω να δώσω την εικόνα ότι επαναρχίζει ο διάλογος εάν δεν γίνει και μια σωστή προετοιμασία, να γνωρίζουμε τι είναι τα θέματα που θα συζητήσουμε». Αλλά απλώς, πρόσθεσε, «θα ανταλλάξουμε ως ηγέτες των δύο κοινοτήτων σκέψεις, προβληματισμούς, το ποια είναι η προοπτική, ποιο είναι το μέλλον μας, πως μπορεί επιτέλους να εξεύρουμε τον τρόπο προκειμένου η επιδιωκόμενη λύση να είναι όπως το επανέλαβα πολλές φορές, λειτουργική, βιώσιμη και να δίδει προοπτική για ολόκληρο τον κυπριακό λαό».

Αναχωρώντας λίγο πιο πριν η κ. Σπέχαρ είχε απλώς αναφέρει ότι είχε «μια πολύ καλή συνάντηση» με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση