ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Στο τεμάχιο 10 το γεωτρύπανο της Exxon Mobil (Χάρτης)

Πήρε την τελική του θέση

Την τελική του θέση στον στόχο που έχει επιλέγει για την πρώτη γεώτρηση, έχει πάρει το βρετανικό γεωτρύπανο Stena Icemax της Exxon στο τεμάχιο 10. Όπως φαίνεται και στον χάρτη στον οποίο απεικονίζονται οι θέσεις των πλοίων με βάση το στίγμα που δίνει το σύστημα εντοπισμού θέσεων (AIS), το γεωτρύπανο βρίσκεται εντός της κυπριακής ΑΟΖ και στο τεμάχιο 10.

Το γεωτρύπανο έχει ακινητοποιηθεί σε μια περιοχή με συντεταγμένες, 33.352 γεωγραφικό πλάτος και 31.70933 γεωγραφικό μήκος.

Με βάση τα στοιχεία που δίνονται από το δορυφορικό σύστημα εντοπισμού η θέση του γεωτρύπανου καταγράφηκε στις 10.00 ώρα Κύπρου. Δίπλα από το τρυπάνι βρίσκεται ένα από τα πλοία υποστήριξης το MONTEL TIDE ενώ ανοιχτά της Λεμεσού είναι και το άλλο πλοίο υποστήριξης του γεωτρύπανου HANDIN TIDE.

Η γεώτρηση

Οι εργασίες στον στόχο γεώτρησης αναμένεται να ξεκινήσουν την ερχόμενη Τετάρτη εφόσον ολοκληρωθεί η σταθεροποίηση του γεωτρύπανου και πραγματοποιηθούν οι πρώτες δοκιμές του εξοπλισμού.

Με βάση τους υπολογισμούς που γίνονται η πρώτη γεώτρηση θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι τις 15 Δεκεμβρίου. Στη συνέχεια το γεωτρύπανο θα μετακινηθεί στο δεύτερο στόχο γεώτρησης εντός του τεμαχίου 10. Εκεί οι εργασίες αναμένεται να ξεκινήσουν το πρώτο δεκαήμερο του Ιανουαρίου.

Πηγή: Η Καθημερινή / του Απόστολου Τομαρά

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X
X