ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Στο Προεδρικό οι αρχηγοί με φόντο τις μεταρρυθμίσεις

Η σύσκεψη αφορούσε τις προωθούμενες μεταρρυθμίσεις της Κυβέρνησης

Το Γενικό Σχέδιο Υγείας(ΓεΣΥ), το νομοσχέδιο για το Εθνικό Ταμείο Υδρογονανθράκων και η μεταρρύθμιση στον τομέα της δικαιοσύνης, βρέθηκαν στο επίκεντρο της σημερινής σύσκεψης των αρχηγών των κοινοβουλευτικών κομμάτων υπό την προεδρία του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη.

Μετά τη σύσκεψη, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Πρόδρομος Προδρόμου δήλωσε ότι «στη σημερινή σύσκεψη του Προέδρου της Δημοκρατίας με τον Πρόεδρο της Βουλής και τους ηγέτες των πολιτικών κομμάτων έγινε μια δημιουργική συζήτηση γύρω από μια σειρά σημαντικών θεμάτων».

Σχετικά με το Νομοσχέδιο για το Εθνικό Ταμείο Υδρογονανθράκων, ο κ. Προδρόμου είπε ότι «το σύνολο των πολιτικών αρχηγών ομόφωνα αποφάσισε την επίσπευση της ψήφισης του Νομοσχεδίου. Ήδη ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Οικονομικών, μετά από συνεννόηση με τον Πρόεδρο της Βουλής όρισε συνεδρίαση για την τελική διαμόρφωση του Νομοσχεδίου, την ερχόμενη Δευτέρα».

΄Όσον αφορά την υλοποίηση του Γενικού Σχεδίου Υγείας, ο κ. Προδρόμου είπε ότι « εκφράστηκε από όλους αποφασιστικότητα για την υλοποίησή του, όπως αυτό έχει αποφασιστεί και σύμφωνα με τη νομοθεσία που έχει ψηφιστεί ομόφωνα».

«Τόσο τα πολιτικά κόμματα όσο και η Κυβέρνηση εξέφρασαν τη βούληση και την ετοιμότητά τους να αντιμετωπίσουν κατά την πορεία εφαρμογής του Σχεδίου τα όποια προβλήματα προκύψουν», είπε.

Είπε, επίσης, ότι «έγινε συζήτηση και για τη μεταρρύθμιση στον τομέα της δικαιοσύνης και οι πολιτικοί αρχηγοί εξέφρασαν την ετοιμότητά τους να δώσουν προτεραιότητα στην εξέταση των νομοσχεδίων αμέσως μετά την κατάθεσή τους στη Βουλή των Αντιπροσώπων».

«Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εκφράζει την ικανοποίηση του, αλλά και τις ευχαριστίες του προς τους πολιτικούς αρχηγούς και τον Πρόεδρο της Βουλής για το πνεύμα συνεργασίας και την αποφασιστικότητα που επιδεικνύεται», πρόσθεσε.

Σε παρατήρηση δημοσιογράφου ότι κάποιοι πολιτικοί αρχηγοί άφησαν να νοηθεί ότι κάποια κόμματα δεν συναινούν πλέον στην εφαρμογή του νομοσχεδίου για το ΓεΣΥ όπως έχει ψηφιστεί από τη Βουλή, ο Εκπρόσωπος είπε ότι «στη διάρκεια της σύσκεψης έγινε μια γενική συζήτηση. Το ΓεΣΥ είναι ήδη θεσπισμένο με νομοθεσία και είναι στη φάση της εφαρμογής του. Απόψεις και προβληματισμοί υπάρχουν πάντοτε. Σημασία έχει ότι εκφράστηκε από όλους αποφασιστικότητα για την υλοποίηση του ΓεΣΥ ως έχει».

Σε ερώτηση για τις εισηγήσεις της ΟΕΒ, ο Εκπρόσωπος είπε ότι «υπάρχει νομοθεσία του κράτους θεσπισμένη που πρέπει να εφαρμοστεί. Η Κυβέρνηση εξετάζει πώς θα εφαρμόσει το ΓεΣΥ. Σήμερα με τους ηγέτες των κοινοβουλευτικών κομμάτων εκφράστηκε η κοινή αποφασιστικότητα για την υλοποίηση του Σχεδίου».

Σε παρατήρηση δημοσιογράφου ότι υπήρξαν επικρίσεις από πολιτικούς αρχηγούς ότι δεν έχει γίνει αυτονόμηση των δημόσιων νοσηλευτηρίων και ότι δεν δημιουργήθηκε ακόμα μονάδα πρώτων βοηθειών για παιδιά στο Μακάρειο Νοσοκομείο, ο Εκπρόσωπος είπε ότι «είναι σε εξέλιξη η δημιουργία υπηρεσίας πρώτων βοηθειών στο Μακάρειο Νοσοκομείο. Κριτική μπορεί να γίνει γιατί για όλα αυτά τα χρόνια που λειτουργεί το Μακάρειο Νοσοκομείο δεν υπήρξε αυτή η μονάδα. Τώρα, είναι η ώρα που θα υπάρξει. Όσον αφορά τα υπόλοιπα στοιχεία του ΓεΣΥ είμαστε εντός των χρονοδιαγραμμάτων και έτσι θα προχωρήσουμε», κατέληξε.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X