ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Προς τις εγγυήτριες δυνάμεις η Τζειν Χολ Λουτ

Το επόμενο διάστημα ξεκαθαρίζει πιθανή συνάντηση Αναστασιαδη-Ακιντζί

Θέματα που χρήζουν την εμπλοκή των εγγυητριών δυνάμεων έχουν εγερθεί κατά τις επαφές της Ειδικής Συμβούλου του ΓΓ των ΗΕ για το Κυπριακό Τζειν Χολ Λουτ. Όπως ανέφερε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Πρόδρομος Προδρομου μετά το πέρας της συνάντησης στο Προεδρικό η κ. Λουτ θα έχει επικοινωνία με τις εγγυήτριες δυνάμεις.

Παράλληλα τις επόμενες μέρες θα ξεκαθαρίσει και το κατά ποσό θα πραγματοποιηθεί συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατιας με το Μουσταφα Ακιντζί. Επίσης του συγκεκριμένου ζητήματος ο Νίκος Αναστασιάδης επανέλαβε στην κ. Λουτ την ετοιμότητα του να συναντηθεί με τον τ/κ ηγέτη.

Η Τζειλ Χολ Λουτ αποχώρησε λίγο πρις τις 18:00 από το Προεδρικό χωρίς να προβεί σε δηλώσεις. Η στενή συνεργάτης του Γ.Γ των ΗΕ αναχωρεί απόψε έχοντας στις αποσκευές της τις απόψεις των δυο πλευρών προκειμένου ο Αντόνιο Γκουτέρες να καθορίσει τα επόμενα βήματα του. Η κ. Λουτ συναντήθηκε μετά το μεσημέρι με τον Μουσταφά Ακιντζί, συνάντηση που ολοκληρώθηκε χωρίς δηλώσεις.

Το πρωί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εξέφρασε την ετοιμότητα της ε/κ πλευρας για επανέναρξη του διαλόγου για το κυπριακό από εκεί όπου διεκόπη τον Ιούλιο του 2017. Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, στο Παραλίμνι, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ερωτηθείς αν αναμένουμε κάτι από την παρούσα αποστολή της Ειδικής Συμβούλου του ΓΓ των ΗΕ για το Κυπριακό κας Τζέιν Χολ Λουτ, είπε ότι «αυτό που προσπαθούμε είναι να περάσουμε ξεκάθαρο μήνυμα για τις δικές μας θέσεις. Και ένα είναι το μήνυμα: ότι είμαστε έτοιμοι να ξεκινήσουμε και σήμερα τον διάλογο από εκεί όπου διεκόπη τον Ιούλιο του 2017».

 

Πηγή: kathimerini.com.cy / Του Απόστολου Τομαρά 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X
X