ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Στο επιτελείο Μαλά ο Στέφανος Στεφάνου

Το ΑΚΕΛ ενεργοποιεί πλήρως τον κομματικό μηχανισμό του

Της Μαρίνας Οικονομίδου

Από τα γραφεία της Εζεκία Παπαϊωάννου στο επιτελείο του Σταύρου Μαλά βρίσκεται πλέον ο εκπρόσωπος Τύπου του ΑΚΕΛ Στέφανος Στεφάνου. Το κόμμα της Αριστεράς κράτησε αρχικά τις αποστάσεις του από το εκλογικό επιτελείο Μαλά, σε μία προσπάθεια να ενισχυθεί το ανεξάρτητο της υποψηφιότητας του. Σειρά δημοσκοπήσεων, ωστόσο, που δείχνουν τον υποψήφιο της Αριστεράς να μένει εκτός β΄ γύρου και κάποια επικοινωνιακά ολισθήματα από πλευράς του επιτελείου, ανέτρεψαν τα αρχικά πλάνα, με το ΑΚΕΛ να ενισχύει την παρουσία του στην προεκλογική εκστρατεία. Η εκλογική μάχη θεωρείται κρίσιμη για την επιβίωση του κόμματος, με αποτέλεσμα μερίδα των κομματικών στελεχών με εμπειρία στο προεκλογικό παιχνίδι να μπαίνει δυναμικά στην εκστρατεία.

Οι αποστάσεις

Μεγάλη μερίδα της κοινωνίας έβλεπε με ανησυχία και καχυποψία τη σύνδεση ΑΚΕΛ, οικονομίας και εξουσίας, γι’ αυτό και κατά την εξαγγελία της υποψηφιότητας Μαλά, τόσο ο υποψήφιος Πρόεδρος όσο και το κόμμα επέμειναν στο ανεξάρτητο της υποψηφιότητάς του πρώτου. Ενδεικτικό είναι ότι ο Άντρος Κυπριανού επεσήμανε πως στο ΑΚΕΛ δεν έχουν απαίτηση να συμμετάσχουν στελέχη της πρώτης γραμμής στο Υπουργικό Συμβούλιο του κ. Μαλά. Με τον ίδιο τρόπο και ο Σταύρος Μαλάς σε συνέντευξή του στην «Κ» υπογράμμιζε το ανεξάρτητο της υποψηφιότητάς του αλλά και το γεγονός ότι στον τομέα της οικονομίας θα αξιοποιήσει ανθρώπους εκτός πολιτικής και κομμάτων.

Τα λάθη

Το αφήγημα, ωστόσο, της ανεξάρτητης υποψηφιότητας, όχι μόνο δεν έφερε κοντά ψηφοφόρους άλλων ιδεολογικών χώρων, αλλά δεν κατάφερε να συσπειρώσει το ΑΚΕΛ, καθώς δημοσκοπήσεις δείχνουν τον υποψήφιο της Αριστεράς να μένει εκτός β΄ γύρου. Σε αυτό, ρόλο φαίνεται να έπαιξε και σειρά λαθών που έγιναν κατά τη διάρκεια του προεκλογικού, ως αποτέλεσμα της απουσίας στρατηγικού σχεδιασμού, πολιτικού αφηγήματος, έλλειψης οργάνωσης, αλλά και εξαιτίας της εμφανούς απουσίας προσώπων που γνωρίζουν πώς να κάνουν εκλογές και να τις κερδίζουν.

Μπαίνει το ΑΚΕΛ

Κάπως έτσι, αλλά και εξαιτίας της δυσαρέσκειας μίας μερίδας ΑΚΕΛικών για τον παραγκωνισμό του κόμματος από την προεκλογική, το ΑΚΕΛ μπαίνει διακριτικά μεν αλλά δυναμικά στον χορό. Εδώ και καιρό το κόμμα οργώνει τις επαρχίες και τα χωριά με στόχο τη συσπείρωση της βάσης στη μεγάλη εκλογική μάχη, ωστόσο το επόμενο διάστημα αναμένεται να κορυφωθούν οι όποιες διεργασίες. Ο Στέφανος Στεφάνου ήταν γνωστό πως θα ηγείτο του προεκλογικού από πλευράς του ΑΚΕΛ, σε μία προσπάθεια, όμως για καλύτερο συντονισμό και οργάνωση μεταφέρεται πλέον στο επιτελείο. Ο ίδιος άλλωστε έχει από προηγούμενες εκλογικές μάχες την απαιτούμενη πείρα και γνώσεις. Πέραν του ιδίου πάντως, υπάρχουν κι άλλα κομματικά στελέχη που εργάζονται πυρετωδώς για τον προεκλογικό στο παρασκήνιο.

Πηγή: Καθημερινή 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X
X