ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Στις 15 Δεκεμβρίου προκηρύσσονται οι Προεδρικές

Η προεκλογική περίοδος έχει ήδη αρχίσει

Η προεκλογική περίοδος έχει ήδη αρχίσει και το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών καταγράφει τους σημαντικότερους σταθμούς μέχρι την ανάδειξη του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Σύμφωνα με το ΓΤΠ, στις 15/12/2017 θα υπάρξει το Διάταγμα του Υπουργού Εσωτερικών για προκήρυξη των εκλογών, ο διορισμός Γενικού Εφόρου Εκλογής και λοιπών Εφόρων το ένταλμα εκλογής προς το Γενικό Έφορο Εκλογής.

Στη συνέχεια, η 18η Δεκεμβρίου είναι η τελευταία ημέρα εγγραφής στον εκλογικό κατάλογο, καθώς και η τελευταία ημέρα υποβολής δηλώσεων για ψηφοφορία στα εκλογικά κέντρα εξωτερικού.

Στις 22 του ίδιου μήνα θα γίνει η γνωστοποίηση του Γενικού Εφόρου Εκλογής για τον καθορισμό του χρόνου και του τόπου υποβολής των υποψηφιοτήτων και στις 29 Δεκεμβρίου η επίσημη υποβολή υποψηφιοτήτων.

Με τον νέο χρόνο, στις 12 Ιανουαρίου 2018 θα εκδοθεί το Διάταγμα του Υπουργού Εσωτερικών για την υποδιαίρεση των Εκλογικών Τμημάτων και στις 19 Ιανουαρίου η δημοσίευση Γνωστοποίησης του Γενικού Εφόρου Εκλογής για τον καθορισμό των εκλογικών κέντρων και την κατανομή των εκλογέων σε αυτά.

Ο πρώτος γύρος των εκλογών θα διεξαχθεί στις 28 Ιανουαρίου και ο δεύτερος, εφόσον χρειαστεί, στις 4 Φεβρουαρίου, 2018. Την επομένη, δηλαδή στις 5 Φεβρουαρίου, θα γίνει τέλος η επιστροφή του Εντάλματος Εκλογής από τον Γενικό Έφορο Εκλογής στον Υπουργό Εσωτερικών.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X