ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Στην Ολομέλεια το νομοσχέδιο για το Υφυπουργείο Τουρισμού

Στις 15 Ιουνίου η ψηφοφορία

Στην Ολομέλεια της Βουλής παραπέμπεται στις 15 Ιουνίου το νομοσχέδιο για τη δημιουργία Υφυπουργείου Τουρισμού.

«Στις 15 του Ιούνη θα έχουμε σίγουρα απόφαση για τη δημιουργία Υφυπουργείου Τουρισμού» δήλωσε ο Πρόεδρος της Επιτροπής Οικονομικών, Πρόεδρος του ΔΗΣΥ, Αβέρωφ Νεοφύτου.

Μιλώντας μετά το πέρας της συνεδρίασης της Επιτροπής Οικονομικών στη Βουλή, ο κ. Νεοφύτου εξήγησε ότι ενώπιον της Επιτροπής υπάρχει η τελική θέση της Κυβέρνησης γα μετεξέλιξη του ΚΟΤ σε Υφυπουργείο, ενώ είπε ότι υπάρχει και συγκεκριμένο κοινοβουλευτικό κόμμα – εννοώντας το ΑΚΕΛ - «που έχει την πολιτική θέση ότι μπορεί να συνυπάρχουν και Υφυπουργείο Τουρισμού και Κυπριακός Οργανισμός Τουρισμού».

«Είναι δύο διαφορετικές πολιτικές προσεγγίσεις» είπε ο κ. Νεοφύτου ενώ πρόσθεσε ότι «στη δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα».

Το θέμα «θα οδηγηθεί στην ολομέλεια, θα υποβληθούν τροπολογίες από το κόμμα που έχει τη φιλοσοφία για τη συνύπαρξη ταυτόχρονα και του ΚΟΤ και του Υφυπουργείου και θα υπάρξει η τελεσίδικη απόφαση» κατέληξε.

Ο βουλευτής του ΑΚΕΛ Στέφανος Στεφάνου είπε ότι ως θέμα αρχής, το ΑΚΕΛ τίθεται υπέρ του Υφυπουργείου Τουρισμού, είπε όμως ότι υπάρχουν διαφωνίες με την Κυβέρνηση αναφορικά με τη δομή του Υφυπουργείου και για άλλα ζητήματα.

«Εμείς δε συμφωνούμε ότι ο ΚΟΤ θα πρέπει να διαλυθεί» είπε αλλά «θα πρέπει να παραμείνει αυτόνομος, κάτω από την ομπρέλα του Υφυπουργού, με συγκεκριμένες και καθορισμένες τις αρμοδιότητες και τις εξουσίες που θα έχει».

Συμπλήρωσε ότι με τον τρόπο αυτό θα αξιοποιείται η εμπειρία που έχει ο ΚΟΤ στα ζητήματα τουρισμού, καθώς και η ευελιξία του, ενώ θα υπάρχει αποκέντρωση, λειτουργώντας όμως συντονισμένα κάτω από την ομπρέλα του Υφυπουργείου.

«Δεν θα προκύπτει με αυτό τον τρόπο διαρχία, αλλά τουναντίον θα υπάρξει μια συνεργασία έτσι ώστε να αντιμετωπίζονται τα πολύ κρίσιμα ζητήματα του τουρισμού» είπε.

Ανέφερε τέλος ότι το ΑΚΕΛ θα καταθέσει συγκεκριμένη τροπολογία για τη δομή του Υφυπουργείου, καθώς και για τη θέση του ΚΟΤ στα πλαίσια αυτής της δομής.

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X
X