ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Σπέχαρ: Τα πράγματα κυλούν ομαλά για το δείπνο

«Είχα μια καλή συνάντηση με τον κ. Αναστασιάδη»

Τα πράγματα κυλούν ομαλά μέχρι στιγμής αναφορικά με τις προετοιμασίες για το δείπνο το οποίο θα παραθέσει στους δύο ηγέτες τη Δευτέρα, δήλωσε η Ειδική Αντιπρόσωπος και Αναπληρώτρια Ειδική Σύμβουλος του ΓΓ του ΟΗΕ στην Κύπρο Ελίζαμπεθ Σπέχαρ μετά από συνάντηση που είχε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη, στο Προεδρικό.

«Είχα μια καλή συνάντηση με τον κ. Αναστασιάδη και με τους συνεργάτες του», ανέφερε η κ. Σπέχαρ εξερχόμενη από το Προεδρικό.
Πρόσθεσε ότι «η φύση αυτής της συζήτησης είχε να κάνει με το δείπνο, την άτυπη συνάντηση που θα έχουμε τη Δευτέρα το βράδυ», σημειώνοντας ότι «συζητούμε για τις προετοιμασίες αναφορικά με αυτό».

Αυτή η συνάντηση, είπε η κ. Σπέχαρ, «ακολουθεί την συνάντηση που είχα με τον κ. Ακιντζί νωρίτερα αυτή την εβδομάδα για το ίδιο πράγματα, για να συζητήσουμε τις προετοιμασίες».

«Τα πράγματα κυλούν ομαλά μέχρι στιγμή και προσβλέπω στο να φιλοξενήσω και τους δύο ηγέτες, τη Δευτέρα το βράδυ στην οικία μου ως Επικεφαλής Αποστολής στη νεκρή ζώνη».

Σημείωσε ακόμη ότι «όπως γνωρίζεται θα είναι η πρώτη φορά που θα καθίσουν ο ένας με τον άλλο και θα συνομιλήσουν εδώ και κάποιους μήνες».

Σε ερώτηση για τα θέματα που θα συζητήσουν οι δύο ηγέτες ανέφερε ότι «εναπόκειται στους δύο ηγέτες τι θα συζητήσουν, η ημερήσια διάταξη είναι ανοιχτή», προσθέτοντας ότι «θα το αφήσουμε πάνω τους».

Στο μεταξύ σύμφωνα με πληροφορίες η κ. Σπέχαρ μετέφερε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας αίτημα του κ. Ακιντζί όπως το δείπνο δεν καλυφθεί από ΜΜΕ, το οποίο φαίνεται να έγινε αποδεκτό.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X
X