ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Σκληρή απάντηση ΔΗΣΥ στις Εκπαιδευτικές Οργανώσεις

Κρατούν «υπό ομηρεία 120 χιλιάδες μαθητές»

Μια ιδιαίτερα αιχμηρή ανακοίνωση εξέδωσε ο Δημοκρατικός Συναγερμός, σε σχέση με την στάση των ηγεσιών των συνδικαλιστικών οργανώσεων των εκπαιδευτικών, το τελευταίο διάστημα.

Ο ΔΗΣΥ κάνει λόγο για ομηρεία των χιλιάδων μαθητών, καθώς και για επένδυση στην αγωνία των γονέων τους, για το τί μέλλει γενέσθαι, όσον αφορά την ομαλή ή όχι σχολική χρονιά που βρίσκεται λίγες μόνο ώρες μακριά από το πρώτο κουδούνι.

Νέα πρόταση στην Κυβέρνηση από τους Εκπαιδευτικούς - Η ανακοίνωση (Pic)

Καταλήγοντας, αναγνωρίζει το ιερό δικαίωμα στην απεργία, ωστόσο προτάσσει ως ιερότερο το δικαίωμα των μαθητών στην εκπαίδευση, κάτι που η Κυβέρνηση οφείλει να διασφαλίσει.

Αυτούσια η ανακοίνωση του ΔΗΣΥ:

«Τις τελευταίες βδομάδες η κυπριακή κοινωνία παρακολουθεί με μεγάλη υπομονή τα όσα διαδραματίζονται στο χώρο της εκπαίδευσης και ειδικότερα τις συμπεριφορές των πρωταγωνιστών.

Τα συμπεράσματα πλέον είναι ξεκάθαρα:

Οι ηγεσίες των συνδικαλιστικών οργανώσεων των εκπαιδευτικών δημιουργούν την εντύπωση ότι, κρατώντας υπό ομηρεία 120 χιλιάδες μαθητές και επενδύοντας στην αγωνία των γονιών τους, αυτό που πραγματικά επιδιώκουν είναι να εξευτελίσουν την πολιτεία και να στείλουν το μήνυμα ότι αυτοί κυβερνούν τον τόπο.

«Πόρτα» στον Χαμπιαούρη από τα σχολεία ζητά ο Αντιπρόεδρος της ΟΕΛΜΕΚ

Την ίδια ώρα κρατούν υπό ομηρεία και τις χιλιάδες των φιλότιμων και ευσυνείδητων εκπαιδευτικών, που πείστηκαν ότι στόχος της προσπάθειας ήταν η προστασία του δημόσιου σχολείου, την στιγμή που είναι πλέον πασιφανές ότι ο διάλογος που πραγματικά ενδιαφέρει τις ηγεσίες των συνδικαλιστικών οργανώσεων δεν αφορά τη μεταρρύθμιση στην παιδεία.

Είναι αναφαίρετο το δικαίωμα του κάθε εργαζόμενου στην απεργία, αλλά αποτελεί ευθύνη της κυβέρνησης της χώρας να διασφαλίσει κάτι πιο ιερό από την απεργία: το δικαίωμα στην εκπαίδευση 120,000 μαθητών των δημόσιων σχολείων».

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X
X