ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

«Σφάζονται» Νετανιάχου-Ερντογάν: «Μην κάνεις μαθήματα εσύ που κατέχεις την Κύπρο»

«Είσαι τρομοκράτης»

Ένας άγριος λεκτικός πόλεμος με βαρείς χαρακτηρισμούς είναι σε εξέλιξη τα τελευταία 24ωρα ανάμεσα στον πρωθυπουργό του Ισραήλ, Μπέντζαμιν Νετανιάχου, και Τούρκων αξιωματούχων με προεξάρχοντα τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Αφορμή αποτέλεσε η αναφορά του Ερντογάν σε ομιλία του προς νέους Τούρκους «να μην χτυπάτε τον αντίπαλο που έχετε ρίξει στο έδαφος, Δεν είστε Εβραίοι στο Ισραήλ».

Η απάντηση του Νετανιάχου ήρθε το βράδυ της ίδιας ημέρας. «Ο Ερντογάν που κατέχει τη βόρεια Κύπρο και ο στρατός του σφαγιάζει γυναίκες και παιδιά σε κουρδικά χωριά και εκτός Τουρκίας να μην κάνει κηρύγματα στο Ισραήλ».

Το γάντι σήκωσε ξανά ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ο οποίος κατηγόρησε τον Ισραηλινό πρωθυπουργό ότι είναι ο αρχηγός της κρατικής τρομοκρατίας. Παράλληλα ο Τούρκος πρόεδρος είπε ότι η χώρα του είναι η φωνή των καταπιεσμένων. «Το Ισραήλ δεν έχει το δικαίωμα να κατηγορεί κανέναν χωρίς πρώτα να αναλογιστεί τις αμαρτίες, τις σφαγές και τα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας που έχει διαπράξει.

Είχε προηγηθεί η δήλωση του εκπροσώπου του Τούρκου προέδρου με τον Ιμπραήμ Καλίν, να γράφει στο Twitter: «αντί να παρακαλεί τον πρόεδρο Ερντογάν να μην μιλάει για την αλήθεια, ο Νετανιάχου θα πρέπει να σταματήσει την παράνομη κατοχή των παλαιστινιακών εδαφών και την βίαιη καταπίεση των Παλαιστινίων. Η χρησιμοποίηση του Ερντογάν ή των Κούρδων ως πολιτικό όπλο δεν θα τον σώσει από τα προβλήματα που αντιμετωπίζει στη χώρα του».

Ακόμα πιο σκληρός ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου ο οποίος χαρακτήρισε τον Ισραηλινό πρωθυπουργό «ψυχρό δολοφόνο της σύγχρονης εποχής» προσθέτοντας ότι ο Νετανιάχου «είναι υπεύθυνος για τις σφαγές χιλιάδων αθώων Παλαιστινίων».

 

Πηγή: protothema 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X
X