ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Στην παρουσία του ΥΠΟΙΚ θα συνεχίσει τη συζήτηση για Συνεργατισμό η Επ. Ελέγχου

Ποιοι συμμετείχαν στη συνεδρία

Τις τελευταίες εξελίξεις στο Συνεργατισμό, συζήτησε σήμερα κεκλεισμένων των θυρών η Επιτροπή Ελέγχου της Βουλής, έπειτα από πρόταση του βουλευτή Γιώργου Περδίκη, σε μια συνεδρία που διήρκεσε πέραν των τριών ωρών.

Η συζήτηση θα συνεχιστεί σε νέα συνεδρία της Επιτροπής Ελέγχου την ερχόμενη Πέμπτη, στην παρουσία του Υπουργού Οικονομικών ο οποίος θα κληθεί να δώσει τις θέσεις της Κυβέρνησης επί του θέματος.
 
Αν και αρχικά, τα μέλη της Επιτροπής είχαν αποφασίσει να διεξαχθεί κεκλεισμένων των θυρών το μέρος της συνεδρίας που ο Γενικός Ελεγκτής Οδυσσέας Μιχαηλίδης θα ενημέρωνε για τα πορίσματα του διαχειριστικού ελέγχου και ελέγχου συμμόρφωσης που διενήργησε η Ελεγκτική Υπηρεσία στη Συνεργατική Κυπριακή Τράπεζα (ΣΚΤ) για την περίοδο 1.7.2015 μέχρι 31.12.2016, τελικά ολόκληρη η συνεδρία διεξήχθη κεκλεισμένων των θυρών.
 
Ο έλεγχος περιλάμβανε και το θέμα της συνεργασίας της ΣΚΤ με τη ισπανική εταιρεία διαχείρισης μη εξυπηρετούμενων χορηγήσεων και ακινήτων Altamira.
 
Η Ελεγκτική Υπηρεσία είχε ανακοινώσει τον περασμένο Οκτώβριο ότι θα δώσει στη δημοσιότητα την έκθεση της για την ΣΚΤ την 1η Ιουνίου του 2018.
 
Στη συνεδρία συμμετείχαν μεταξύ άλλων ο Γενικός Ελεγκτής της Δημοκρατίας, ο Προϊστάμενος της Μονάδας για τη Διαχείριση της Συμμετοχής της Κυβέρνησης στον Συνεργατισμό Διονύσης Διονυσίου, ο Γενικός Διευθυντής και η Διευθυντική Ομάδα της Συνεργατικής Κυπριακής Τράπεζας, ο Πρόεδρος και τα Μέλη της Επιτροπείας της Συνεργατικής Κυπριακής Τράπεζας και εκπρόσωποι του Συνδέσμου Τραπεζών Κύπρου.
 
Στην συνεδρία είχε κληθεί να παραστεί και η Διοικήτρια της Κεντρικής Τράπεζας Χρυστάλλα Γιωρκάτζη, η οποία ωστόσο απέστειλε επιστολή ενημερώνοντας την Επιτροπή ότι δεν θα παραστεί.

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X