ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Σε επιφυλακή οι αδιόριστοι εκπαιδευτικοί για τις απεργίες

Θα ανακοινωθούν σύντομα τα μέτρα της Κυβέρνησης

Όλα τα μέτρα, μη εξαιρουμένου του ενδεχόμενου να κληθούν αδιόριστοι εκπαιδευτικοί για να μη χαθεί εκπαιδευτικός χρόνος, λόγω της απεργίας των εκπαιδευτικών εξετάζει η Κυβέρνηση, σύμφωνα με τον Υπουργό Παιδείας Κώστα Χαμπιαούρη.

Σε δηλώσεις του απόψε στη Λεμεσό, στο πλαίσιο εκδήλωσης για βράβευση των αριστούχων μαθητών, ο κ. Χαμπιαούρης ανέφερε ότι τα μέτρα θα ανακοινωθούν εντός των ημερών.

Εξέφρασε τη λύπη που για την κατάσταση και τόνισε ότι «οι πόρτες του διαλόγου για έναν εφ’ όλης της ύλης διάλογο για την αναβάθμιση του δημόσιου σχολείου είναι ανοικτές από πλευράς της Κυβέρνησης" και ότι η συμφωνία της 6ης Σεπτεμβρίου παραμένει στο τραπέζι.

Ερωτηθείς για τα αντίμετρα της Κυβέρνησης ανέφερε ότι κατά τη διάρκεια της συνεδρίας του Υπουργικού Συμβουλίου ανταλλάχθηκαν κάποιες σκέψεις.

«Εξουσιοδοτήθηκα να έχω επικοινωνία με τις ομοσπονδίες των οργανωμένων γονέων για να δούμε πώς συντονίζουμε τις προσπάθειες μας για αποφυγή οποιωνδήποτε προβλημάτων και για να προστατέψουμε τα δικαιώματα των παιδιών . Μαζί με άλλα δύο μέλη της διυπουργικής ομάδας θα συντονιστούμε μαζί με τον Γενικό Εισαγγελέα για να δούμε ποιά εργαλεία νόμιμα έχουμε στη διάθεσή μας να χρησιμοποιήσουμε ώστε να διαχειριστούμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την κατάσταση που επικρατεί. Επίσης θα προβούμε σε οποιεσδήποτε άλλες ενέργειες για την καλύτερη διαχείριση του χρόνου που θα χαθεί, αν χαθεί, και αν συνεχιστούν οι απεργίες που αφορά στον διδακτικό χρόνο των παιδιών», ανέφερε.

Ερωτηθείς κατά πόσον ένα από αυτά τα μέτρα θα είναι η κλήση αδιόριστων εκπαιδευτικών, ο κ. Χαμπιαούρης είπε πως «θα συζητηθούν όλα τα ενδεχόμενα. Κάνουμε ότι είναι δυνατόν για να μην πληγούν οι μαθητές μας».

Κληθείς να σχολιάσει δήλωση εκπροσώπου συντεχνίας των εκπαιδευτικών ότι τα αντίμετρα αποτελούν «αλάτι στην πληγή» ο κ. Χαμπιαούρης είπε πως «δεν ξέρω ποιοι έχουν πληγές και ποιοι έχουν αλάτι. Εμείς δίνουμε χέρι φιλίας, έχουμε μια συμφωνία την οποία μπορούν να κάνουν αποδεκτή και δεν είναι τυχαίο ότι η προχθεσινή επιστολή που απεστάλη στο Προεδρικό Μέγαρο και μου παραδόθηκε δια χειρός από τον Πρόεδρο της ΠΟΕΔ, αναφέρεται μόνο στο 4ο σημείο της συμφωνίας, τη στιγμή που η συμφωνία έχει δώδεκα σημεία. Αυτό σημαίνει ότι αποδέχονταν τα υπόλοιπα 11 σημεία και ότι υπήρχε συμφωνία στις 6 Σεπτεμβρίου».

Σύντομα, είπε « θα ανακοινωθούν τα όποια μέτρα θα λάβουμε για να προστατέψουμε τα παιδιά, το δημόσιο σχολείο, τον οποιονδήποτε πολίτη. Μακάρι να γίνουν δεύτερες σκέψεις. Κάποτε θα τελειώσει αυτή η περιπέτεια και να είστε σίγουροι ότι θα δώσουμε μεγάλη έμφαση σε θέματα ουσίας, τα οποία πρέπει να αναδείξουμε διότι δεν είναι μόνο ο διδακτικός χρόνος είναι τα μαθησιακά αποτελέσματα, είναι η ειδική εκπαίδευση, είναι η συμβουλευτική είναι οι τεχνικές σχολές, είναι η βία και η παραβατικότητα και άλλα πολλά θέματα».

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση