ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Πυρά από Χρίστου: «Διορίσατε ανίκανους κλέφτες ψεύτες και απατεώνες»

Ζητά παραιτήσεις Γεωργιάδη και Γιωρκάτζη

Το ΕΛΑΜ θα καταψηφίσει τα πέντε νομοσχέδια για τα ΜΕΔ, αλλά θα στηρίξει τη συμφωνία για τις εγγυήσεις, ώστε να δοθεί χρόνος και να αποφευχθούν τα χειρότερα, δήλωσε ο Πρόεδρος του κόμματος Χρίστος Χρίστου.

Απαίτησε παράλληλα τις παραιτήσεις του Υπουργού Οικονομικών, Χάρη Γεωργιάδη, και της Διοικήτριας της Κεντρικής Τράπεζας, Χρυστάλλας Γιωρκάτζη.

Διευκρίνισε ότι η θετική ψήφος στο θέμα των εγγυήσεων δεν είναι ψήφος εμπιστοσύνης προς την Κυβέρνηση, αλλά στους κόπους του λαού και των καταθετών.

Διαβάστε επίσης: Περδίκης: «Να κάνουν τη μπάζα τους»

Αναφερόμενος στα πέντε νομοσχέδια για τις εκποιήσεις, είπε ότι αυτές δεν επιλύουν το πρόβλημα και θέτουν όλους τους δανειολήπτες στην ίδια μοίρα, καλώντας τους να πληρώσουν την τραπεζική κρίση, με τα τραπεζικά ιδρύματα να μπαίνουν στο απυρόβλητο. Ζήτησε να γίνει κατηγοριοποίηση των δανειοληπτών και να εντοπιστούν οι στρατηγικοί κακοπληρωτές. Χαρακτήρισε επίσης μελανό σημείο την εισαγωγή διαδικασίας ηλεκτρονικών πλειστηριασμών.

Αναφερόμενος στον Συνεργατισμό, είπε ότι με το τέλος της τελευταίας κρατικής κυπριακής τράπεζας, τελειώνει το παραμύθι για το δήθεν οικονομικό θαύμα της Κυβέρνησης Αναστασιάδη. Είπε ότι κρατικοί αξιωματούχοι δημιούργησαν κλίμα πανικού, έσπειραν ανησυχία, άγχος και αβεβαιότητα.

Διαβάστε επίσης: Αποχώρησε ο Άντρος Κυπριανού

Το κομματικό σύστημα, είπε, εγκλημάτησε και οδήγησε τον Συνεργατισμό στη σημερινή κατάσταση, με την επιλογή σε θέσεις κλειδιά «ανίκανων, κλεφτών και απατεώνων», παρά τις προειδοποιήσεις για τα κακώς έχοντα στον Συνεργατισμό.

Είπε επίσης ότι εξελίσσεται ύποπτο παρασκήνιο πίσω από τη συμφωνία για την τελική κατάληξη του ιδρύματος και αναφέρθηκε σε εμπλοκή του Ευρωβουλευτή του ΔΗΣΥ, Λευτέρη Χριστοφόρου, στη "Δήμητρα" και του του Προέδρου του κόμματος Αβέρωφ Νεοφύτου στη "Logicom".

Διαβάστε επίσης: Θεολόγου: «Κάποιοι έκαναν το Success Story να κλαις στόρι»

Αναφέρθηκε επίσης στη συμμετοχή στελεχών του ΑΚΕΛ στο ΔΣ του Συνεργατισμού, και στενών φίλων του ΥΠΟΙΚ που διορίστηκαν «με ύποπτο τρόπο», όπως είπε.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X