ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Πυρά Άντρου: Στην Αστυνομία βλέπουν πως θα βολευτούν

«Είχαν τρίξει τα δόντια τους οι οργανωμένοι εγκληματίες»

Τα τελευταία έξι χρόνια η κυβέρνηση δεν έχει πράξει τίποτα προς τη σωστή κατεύθυνση όσον αφορά την πάταξη του οργανωμένου εγκλήματος, ανέφερε σήμερα ο ΓΓ του ΑΚΕΛ Αντρος Κυπριανού.

Κληθείς να σχολιάσει τις δηλώσεις του Υπουργού Δικαιοσύνης Ιωνά Νικολάου για τη σύσταση νέας μονάδα Ειδικών Επιχειρήσεων στην Αστυνομία για καταπολέμηση του οργανωμένου εγκλήματος, ο κ. Κυπριανού, μιλώντας μετά από εκδήλωση για την Αντιφασιστική Νίκη στο Μνημείο Πεσόντων του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου στη ΠΑΣΥΔΥ, είπε ότι είναι προφανές ότι η κυβέρνηση έχει αποδυθεί σε ένα "επικοινωνιακό παιχνίδι".

Αναφερόμενος στη δολοφονική απόπειρα εναντίον των Αστυνομικών την Κυριακή, η οποία, είπε, ήταν η κορύφωση άλλων εγκληματικών ενεργειών το τελευταίο διάστημα, ο κ. Κυπριανού ανέφερε ότι αντί να παραδεχθούν τα λάθη που έχουν διαπράξει τα τελευταία έξι χρόνια που βρίσκονται στην εξουσία, «προβαίνουν σε μια επικοινωνιακή προσπάθεια για να αντιμετωπίσουν την κατάσταση όπως διαμορφώνεται».

Κατά τον κ. Κυπριανού, «υπάρχουν δηλώσεις καταγεγραμμένες του Υπουργού Δικαιοσύνης από το 2015 στις οποίες έλεγε ότι είχαν στριμώξει το οργανωμένο έγκλημα, το είχαν περιορίσει και ούτω καθεξής. Εμείς λέμε ότι η κατάσταση στο Αστυνομικό Σώμα είναι πολύ ανησυχητική και αυτό γιατί γίνονται επανειλημμένες μετακινήσεις, τοποθετήσεις, προαγωγές, οι οποίες έχουν ως στόχο όχι την εύρυθμη λειτουργία του σώματος αλλά το πώς θα βολευτούν οι ημέτεροι. Αυτή είναι η έγνοια και το ενδιαφέρον που έχει η σημερινή κυβέρνηση και γι’ αυτό έχουν προκληθεί όλα αυτά τα τεράστια προβλήματα».

Ο ΓΓ του ΑΚΕΛ ανέφερε ότι δεν αντιμετωπίζονται με επιφανειακές προσεγγίσεις αυτά τα ζητήματα και διερωτήθηκε γιατί εξαγγέλλεται με τόση καθυστέρηση η σύσταση ενός σώματος το οποίο θα αναλαμβάνει ειδικές αποστολές. Κατά τον κ. Κυπριανού, η ανάγκη προϋπήρχε και «είχαν τρίξει τα δόντια τους οι οργανωμένοι εγκληματίες τα τελευταία χρόνια».
Ανέφερε ότι ο Υπουργός Δικαιοσύνης, «με τη μεγαλύτερη ευκαιρία όταν ήταν τότε στην αντιπολίτευση, έκρινε και επέκρινε τους πάντες, και απαιτούσε ανάληψη ευθυνών. Σήμερα, έχει ξεχάσει τα πάντα, και το τί σημαίνει η πολιτική ευαισθησία και τί σημαίνει η ανάληψη ευθυνών αλλά και δεν αποδέχεται την κριτική».

Εμείς του λέμε ξεκάθαρα, είπε, ότι θα συνεχίσουμε να στηλιτεύουμε τις ενέργειες οι οποίες γίνονται με στόχο να εξυπηρετηθούν τα κομματικά συμφέροντα και όχι η εύρυθμη λειτουργία του Αστυνομικού σώματος και η προσπάθεια πάταξης του εγκλήματος στον τόπο μας. Κατά τον κ. Κυπριανού, τις τελευταίες δύο βδομάδες έχουν συμβεί τόσα πολλά πράγματα που δικαιολογημένα ο κόσμος ανησυχεί και διερωτάται πού πάμε. «Πρέπει ο καθένας από μας να βάλει το δικό του λιθαράκι αλλά εκείνοι που έχουν τη μεγαλύτερη ευθύνη και τη μεγαλύτερη υποχρέωση να λειτουργήσει για αντιμετώπιση αυτής της κατάστασης είναι η κυβέρνηση και λυπούμε να πω εδώ και έξι χρόνια δεν έχει πράξει τίποτα προς τη σωστή κατεύθυνση».

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση