ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

«Πυρ ομαδόν» κατά Χρίστου για την ομιλία για το πραξικόπημα

«Υμνητής του εοκαβητισμού»

Φωτιές άναψε στα τρία μεγάλα κόμματα της αντιπολίτευσης η ομιλία του Προέδρου του ΕΛΑΜ, Χρίστου Χρίστου, στην επετειακή Ολομέλεια της Βουλής, για την καταδίκη του προδοτικού πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου 1974 στην Κύπρο.

Στην ομιλία του, ο κ. Χρίστου, δεν έκανε λόγο για πραξικόπημα με σκοπό την κατάλυση της Κυπριακής Δημοκρατίας, αλλά ότι «τα εμφύλια πάθη και ο διχασμός του λαού μας, οδήγησαν τον τόπο μας σε μια εθνική καταστροφή. Η Τουρκία, εκμεταλλευόμενη αδικαιολόγητα την εσωτερική αντιπαράθεση, έθεσε σε εφαρμογή το σχέδιο που για χρόνια προετοίμαζε και προγραμμάτιζε».

Διαβάστε, επίσης: «Αλέξανδρος εισήλθε νοσοκομείον» - Το σύνθημα του Γεωργίτση για το πραξικόπημα

Στην συνέχεια, αναφερόμενος και στο «γλωσσάρι» που προτείνεται από τον ΟΑΣΕ για τους λειτουργούς των ΜΜΕ, είπε τα εξής: «Μόλις πριν από λίγες μέρες, έγινε γνωστό μέσα από δημοσιεύματα του Τύπου, ότι ορισμένοι κακομοίρηδες σε συνεργασία με ξένα κέντρα, επιδιώκουν με τρόπο δόλιο να επιβάλλουν τη λήθη στον κυπριακό Ελληνισμό.

Διαβάστε, επίσης: «Κυρία XY»: Η Κύπρια που βιάστηκε ομαδικά από τους Άγγλους

Προαιρετικό για τους δημοσιογράφους σήμερα, υποχρεωτικό για όλους αύριο, το γλωσσάρι της ντροπής έχει σαν στόχο να παραχαράξει την ιστορία, να διαγράψει την κατοχή και να δικαιώσει τους παράνομους εποίκους, μιας και τους ονομάζει τούρκους πρόσφυγες.

Δεν υπολόγισαν, όμως, πως αυτή η κίνηση μπορεί να έχει και τα ακριβώς αντίθετα αποτελέσματα από αυτά που ανέμεναν».

Αυτούσια η ομιλία του:

«Συμπληρώνονται φέτος 44 χρόνια από τον μαύρο Ιούλη του 1974.
Τα εμφύλια πάθη και ο διχασμός του λαού μας, οδήγησαν τον τόπο μας σε μια εθνική καταστροφή.
Η Τουρκία, εκμεταλλευόμενη αδικαιολόγητα την εσωτερική αντιπαράθεση, έθεσε σε εφαρμογή το σχέδιο που για χρόνια προετοίμαζε και προγραμμάτιζε.
Το πρωί της 20ης Ιουλίου ο Αττίλας εισέβαλε στην Κύπρο.
Σκόρπισε παντού τον θάνατο,
Ξερίζωσε δια της βίας 200 χιλιάδες αδελφούς μας από τις πατρογονικές τους εστίες,
Λεηλάτησε ναούς και αρχαία μνημεία,
Αρνείται να δώσει στοιχεία για την εξακρίβωση της τύχης όλων των αγνοουμένων
Ενώ εξακολουθεί να κατέχει παράνομα την μισή μας πατρίδα.
Κυρίες και Κύριοι Βουλευτές,
Μόλις πριν από λίγες μέρες, έγινε γνωστό μέσα από δημοσιεύματα του Τύπου, ότι ορισμένοι κακομοίρηδες σε συνεργασία με ξένα κέντρα, επιδιώκουν με τρόπο δόλιο να επιβάλλουν τη λήθη στον κυπριακό Ελληνισμό.
Προαιρετικό για τους δημοσιογράφους σήμερα, υποχρεωτικό για όλους αύριο, το γλωσσάρι της ντροπής έχει σαν στόχο να παραχαράξει την ιστορία, να διαγράψει την κατοχή και να δικαιώσει τους παράνομους εποίκους, μιας και τους ονομάζει τούρκους πρόσφυγες.
Δεν υπολόγισαν, όμως, πως αυτή η κίνηση μπορεί να έχει και τα ακριβώς αντίθετα αποτελέσματα από αυτά που ανέμεναν.
Από σήμερα και στο εξής, απέναντι στο γλωσσάρι της ντροπής, θα αντιπαρατάξουμε ως απάντηση το γλωσσάρι της τιμής:
Και αντί να λέμε:
Ο τουρκοκύπριος ηγέτης
Θα λέμε: Ο εγκάθετος της Άγκυρας, κατοχικός ηγέτης, εκπρόσωπος των εισβολέων, των κατακτητών, των ληστών, των βασανιστών, των σφετεριστών...
Αντί να λέμε:
Για διάνοιξη του οδοφράγματος της Δερύνειας
Θα λέμε: Ότι η Κυβέρνηση ασελγεί στον τόπο της θυσίας του Τάσου Ισαάκ και του Σολωμού Σολωμού, αντιγράφοντας τις πρακτικές των ίδιων των φονιάδων τους.
Αντί να λέμε:
Διζωνική Δικοινοτική Ομοσπονδία
Θα λέμε: Το σχέδιο για τουρκοποίηση ολόκληρης της Κύπρου.
Αντί να λέμε:
Για επανένωση
Θα λέμε: Για απελευθέρωση των κατεχόμενων εδαφών μας.
Κύριε Πρόεδρε,
Τιμώντας την μνήμη όλων των Ελλήνων που χάθηκαν το καλοκαίρι του 1974 υπερασπιζόμενοι τα ιερά και τα όσια της φυλής μας, κλίνουμε ευλαβικά το γόνυ μπροστά στους αθάνατους νεκρούς μας και τους υποσχόμαστε ότι η θυσία τους θα αποτελεί για εμάς φάρο φωτεινό και παράδειγμα για το μέλλον, μέχρι την τελική δικαίωση του τόπου μας και του λαού μας.
Αιωνία η μνήμη τους και άξια η παλληκαριά τους».

Θύελλα αντιδράσεων

Το πιο πάνω κείμενο, το οποίο ο κ. Χρίστου ανέγνωσε ενώπιον της Ολομέλειας της Βουλής, προκάλεσε τις έντονες αντιδράσεις των κομμάτων ΑΚΕΛ, ΔΗΚΟ και ΕΔΕΚ, που έκαναν λόγο για «ύβρη κατά των ηρωϊκών νεκρών της αντίστασης», για συγχωροχάρτι εκ μέρους του ΕΛΑΜ στους προδότες της πατρίδας μας, καθώς και ότι πρόκειται για ένα κόμμα ναζιστικό και «υμνητή του εοκαβητισμού».

ΑΚΕΛ

Το ναζιστικό ΕΛΑΜ, ως συνεπής απολογητής και υμνητής του εοκαβητισμού, του γριβισμού και του φασισμού, έδρασε ανάλογα εντός και εκτός της Βουλής. Σήμερα, ως ήταν αναμενόμενο, δεν απέδωσε καμιά τιμή στους ήρωες της δημοκρατικής αντίστασης κατά του πραξικοπήματος. Χθες, μαζί με άλλους, έσπευσε να τιμήσει ως ήρωες τους επιτιθέμενους στο προεδρικό με στόχο την δολοφονία του Μακαρίου.

Ανήμερα της επετείου του πραξικοπήματος, αντί τα απομεινάρια του εοκαβητισμού να ντρέπονται και να κρύβονται, δυστυχώς από του βήματος της Βουλής επιχειρούν να παραδώσουν και μαθήματα πατριωτισμού. Αίσχος!!

ΔΗΚΟ

Ύβρις κατά των ηρωικών νεκρών της αντίστασης και κατά των νεκρών της τουρκικής εισβολής και προσβολή κατά του Κυπριακού Ελληνισμού, που για 44 χρόνια βιώνει τις τραγικές συνέπειες της καταστροφής του 1974, αποτελεί η συμπεριφορά του ΕΛΑΜ, εκπρόσωποι του οποίου παρέστησαν στο μνημόσυνο των νεκρών πραξικοπηματιών και κατέθεσαν στεφάνι, αλλά περιφρόνησαν το επίσημο μνημόσυνο των πεσόντων υπερασπιστών της Δημοκρατίας και της νομιμότητας.

Για το δε αρχηγό του ΕΛΑΜ, προφανώς δεν έγινε πραξικόπημα στην Κύπρο, αφού στην ομιλία του στη Βουλή δεν έκανε καμία αναφορά και περιορίστηκε να μιλήσει για «διχασμό».

Το ΕΛΑΜ αυτοαναγορεύεται απροκάλυπτα και χωρίς αιδώ, σε νοσταλγό της χούντας και του πραξικοπήματος.

Καλούμε το δημοκρατικό λαό της Κύπρου, ανεξαρτήτως κομματικής προέλευσης, κομματικοποιημένους και ανένταχτους, να απομονώσουν αυτούς που στηρίζουν και δικαιολογούν την προδοσία, η οποία επέφερε τόσα δεινά στον τόπο μας.

Ο φασισμός δεν έχει θέση ξανά στην Κύπρο.

ΕΔΕΚ

Επιβεβαιώνεται για ακόμα μια φορά ότι η ηγεσία του ΕΛΑΜ δεν μπορεί να ερμηνεύσει με αμεροληψία τα ιστορικά γεγονότα και με τη στάση της ουσιαστικά δίνει συγχωροχάρτι στους προδότες της πατρίδας μας.

Επισημαίνουμε ότι στην ομιλία του εκπροσώπου του ΕΛΑΜ στην ειδική συνεδρία της Βουλής των Αντιπροσώπων για τις μαύρες επετείους του πραξικοπήματος και της τουρκικής εισβολής:

δεν έκανε καμία αναφορά στο προδοτικό πραξικόπημα,
δεν έκανε καμία αναφορά στην παράνομη δράση της ΕΟΚΑ Β`,
δεν έκανε καμία αναφορά στην τουρκική εισβολή την οποία προκάλεσε το προδοτικό πραξικόπημα των συνταγματαρχών της χούντας,
ενώ τη χουντική συνομωσία σε συνεργασία με την ΕΟΚΑ Β΄ εναντίον της συνταγματικής νομιμότητας και των δημοκρατικών θεσμών της κυπριακής κυβέρνησης, την απεκάλεσε, απλώς, ως εσωτερική διαμάχη.

Επιβεβαιώνεται για ακόμα μια φορά ότι η ηγεσία του ΕΛΑΜ δεν μπορεί να ερμηνεύσει με αμεροληψία τα ιστορικά γεγονότα και με τη στάση της ουσιαστικά δίνει συγχωροχάρτι στους προδότες της πατρίδας μας.

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X
X