ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

ΠτΔ: Αύριο δίνει εξηγήσεις για τα «απόρρητα» έγγραφα

Απάντηση στις επικρίσεις έδωσε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης

Απαντήσεις στους επικριτές του έδωσε το βράδυ της Τετάρτης ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αναφορικά με την αποστολή εγγράφων σε δημοσιογράφους και πολίτες που αμφισβήτησαν την ορθότητα των χειρισμών του στο Κυπριακό.

Σε δηλώσεις του στο περιθώριο εκδήλωσης της Ειδικής Μονάδας Αντιμετώπισης Καταστροφών (ΕΜΑΚ) στην Κοφίνου ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, ανέφερε χαρακτηριστικά πως «για μέρες κάνω υπομονή προσπαθώντας να αποφεχθούν οι όποιες αντιπαραθέσεις. Θα εκδώσω αύριο ανακοίνωση για να δούμε ποια είναι τα απόρρητα».

Πρόσθεσε δε ότι ο ίδιος τα χαρακτήρισε τα έγγραφα ως «απόρρητα» «γιατί ήταν για ιδίαν χρήση όσων αρθρογραφούσαν και δημιουργούσαν την εικόνα ή έδιναν την εντύπωση ότι πέραν της Τουρκίας φέρει ευθύνη και η κυπριακή πλευρά. Πιστεύω καλόπιστα, ενδεχόμενα, για την επιθυμία τους να δουν το Κυπριακό να λύνεται».

Στη συνέχεια ο κ. Αναστασιάδης διερωτήθηκε κατά πόσο είναι απόρρητο το κοινό ανακοινωθέν της 4ης Ιουνίου ή οι θέσεις της ελληνοκυπριακής πλευράς, ή τα συνοπτικά πρακτικά.

Ερωτηθείς αν μόνο αυτά που προανέφερε περιέχονται στο φάκελο των «απόρρητων» εγγράφων, ο Πρόεδρος απάντησε χαρακτηριστικά «βεβαίως».

Ο Πρόεδρος αναφέρθηκε και στο γεγονός που του καταλογίζουν οι επικριτές πως τα έγγραφα δόθηκαν για να εξευμενίσει οπαδούς του.

Αναφερόμενος στον Γενικό Γραμματέα του ΑΚΕΛ, κ. Αναστασιάδης δήλωσε πως ο κ. Κυπριανού δεν είναι οπαδός του, ενώ πρόσθεσε πως και ο ίδιος έχει στην κατοχή του τα επίμαχα έγγραφα.

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X
X