ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

ΠτΒ: Eπιθυμούμε περαιτέρω ενίσχυση της πρακτικής συνεργασίας Κύπρου-Ινδίας

Γέφυρα μεταξύ της ΕΕ, των χωρών της Κοινοπολιτείας, αλλά και της Μέσης Ανατολής.

Ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, Δημήτρης Συλλούρης, υπογράμμισε την επιθυμία για περαιτέρω ενίσχυση της πρακτικής συνεργασίας μεταξύ Κύπρου και Ινδίας στο πλαίσιο της κοινωνίας των πολιτών και ειδικότερα στους τομείς που αφορούν στους νέους, όπως η παιδεία, η τεχνολογία, η καινοτομία και η νεανική επιχειρηματικότητα.

Ανακοίνωση της Βουλής αναφέρει ότι ο κ. Συλλούρης δέχθηκε σήμερα τον Πρόεδρο του Ινδικού Παραρτήματος και Περιφερειακό Συντονιστή Νεολαίας της Βασιλικής Εταιρείας Κοινοπολιτείας, Hari Om Dahiya. Τον κ. Dahiya συνόδευαν ο Συντονιστής Νεολαίας της Εταιρείας στο Νέο Δελχί, Ritesh Meel και η Διευθύντρια του Παραρτήματος Κύπρου της Βασιλικής Εταιρείας Κοινοπολιτείας, Άννα Καραφουλίδου.

Ο κ. Dahiya ενημέρωσε τον Πρόεδρο της Βουλής για τη Βασιλική Εταιρεία Κοινοπολιτείας γενικότερα και ειδικότερα για την αποστολή του Παραρτήματος Ινδίας, που εστιάζεται στην εκπαίδευση των νέων, την ευημερία του νεανικού πληθυσμού και τις εργασιακές και άλλες ευκαιρίες που παρέχονται. Επεσήμανε παράλληλα το σημαντικό ρόλο γέφυρας που μπορεί να διαδραματίσει η Κύπρος, ως μέλος τόσο της Κοινοπολιτείας όσο και της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ), στη συνεργασία της χώρας του με την Ένωση.

Ο κ. Συλλούρης, επαναβεβαιώνοντας τους ιστορικούς και φιλικούς δεσμούς μεταξύ Κύπρου και Ινδίας, εξήρε τα πλεονεκτήματα της Κύπρου ως γέφυρας μεταξύ της ΕΕ, των χωρών της Κοινοπολιτείας, αλλά και της Μέσης Ανατολής.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X
X