ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Προχωρούμε με τους ενεργειακούς μας σχεδιασμούς δηλώνει ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος

Τι δήλωσε για τις τούρκικες ενέργειες στην ΑΟΖ

Η Κυβέρνηση προχωρεί απρόσκοπτα με τους ενεργειακούς της σχεδιασμούς σε συνεργασία με τις εταιρείες κολοσσούς που δραστηριοποιούνται στην κυπριακή Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη (ΑΟΖ), δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης.

Κληθείς από το ΚΥΠΕ να σχολιάσει τις τουρκικές ενέργειες στην ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας κυρίως μετά την άφιξη του γεωτρύπανου Saipem 12000, το οποίο αναμένεται να ξεκινήσει γεώτρηση στο τεμάχιο 6, ο κ. Χριστοδουλίδης είπε ότι διαχρονικά η Τουρκία προβαίνει είτε σε δημόσιες δηλώσεις, είτε σε ενέργειες, με τις οποίες αποσκοπεί να δημιουργήσει μια εικόνα αμφισβήτησης των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κυπριακής Δημοκρατίας, «ενέργειες και δηλώσεις οι οποίες ενισχύονται κατά τη διάρκεια υλοποίησης των ενεργειακών μας σχεδιασμών».

Καλύτερη απάντηση προς την Τουρκία, ανέφερε, είναι η παρουσία όλων αυτών των ενεργειακών κολοσσών στην ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας, που αποτελεί ξεκάθαρη πολιτική και οικονομική ψήφο εμπιστοσύνης.

«Δεν πρόκειται να εμπλακούμε σε ένα επικοινωνιακό παιχνίδι δημόσιας αντιπαράθεσης με την Τουρκία, βοηθώντας την να εξυπηρετήσει το στόχο της, που δεν είναι τίποτε άλλο από τη δημιουργία αμφισβητήσεων σε σχέση με τα κυριαρχικά δικαιώματα της Κυπριακής Δημοκρατίας» επεσήμανε.

Καταλήγοντας στις δηλώσεις του, ο κ. Χριστοδουλίδης είπε ότι «εμείς, μέσα από συγκεκριμένες ενέργειες σε πολιτικό, διπλωματικό αλλά και άλλο επίπεδο, συνεχίζουμε απρόσκοπτα τους ενεργειακούς μας σχεδιασμούς σε συνεργασία με τους ενεργειακούς κολοσσούς που δραστηριοποιούνται στην ΑΟΖ μας».

Σημειώνεται ότι το γεωτρύπανο Saipem 12000 αναμένεται να ξεκινήσει τις εργασίες του τις αμέσως επόμενες ημέρες στο στόχο ‘Καλυψώ’ στο τεμάχιο 6.

Χθες, ο Υπουργός Ενέργειας Γιώργος Λακκοτρύπης σε ανάρτησή του στο twitter, καλωσόρισε το Saipem στην κυπριακή ΑΟΖ και ευχήθηκε στις εταιρείες ENI και TOTAL καλή επιτυχία.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X
X