ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Προς ετήσια αποζημίωση για κατεχόμενες περιουσίες

Ανακοίνωσε την απόσυρση του νομοσχεδίου για την αξιοποίηση της κρατικής περιουσίας

Ο Υπουργός Εσωτερικών Κωνσταντίνος Πετρίδη Πετρίδης ενημέρωσε τη Βουλή, ότι το Υπουργείο του προσανατολίζεται σε διαχωρισμό της στεγαστικής πολιτικής από την προσφυγική πολιτική και προς την κατεύθυνση παραχώρησης ετήσιας αποζημίωσης για απώλεια χρήσης για τις κατεχόμενες περιουσίες, ενώ ανακοίνωσε ακόμα την απόσυρση του νομοσχεδίου για την αξιοποίηση της κρατικής περιουσίας, που βρίσκεται ενώπιον της Επιτροπής Εσωτερικών.

Κατά τη συζήτηση του Προϋπολογισμού του Υπουργείου του για το 2018 στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Οικονομικών, ο κ. Πετρίδης ανακοίνωσε ότι έδωσε οδηγίες για αύξηση της επιδότησης ενοικίου στους πρόσφυγές κατά 15%, σημειώνοντας, επίσης, ότι ο Προϋπολογισμός έχει αναπτυξιακό προσανατολισμό.

Περαιτέρω ο Υπουργός Εσωτερικών ανακοίνωσε ότι για τα μεγάλα έργα δεν θα απαιτείται η συνεισφορά των κοινοτήτων ώστε να μην παγώνουν έργα επειδή κάποια ή κάποιες κοινότητες αδυνατούν να καταβάλουν την συνεισφορά.

Επίσης ο Διευθυντής του Κτηματολογίου Ανδρέας Σωκράτους αναφερόμενος στην εφαρμογή της νομοθεσίας για τους εγκλωβισμένους αγοραστές, είπε πως αυτή εφαρμόζεται κατά το δυνατόν. Πρόσθεσε ότι έχει ετοιμαστεί τροποποίηση του νόμου για τους εγκλωβισμένους αγοραστές (ειδική εκτέλεση) ώστε για να κατατεθεί στο Κτηματολόγιο αγοραπωλητήριο έγγραφο, αυτό να είναι απαλλαγμένο από κάθε επιβάρυνση.

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X