ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Προειδοποιήσεις Γιωρκάτζη για τα οικονομικά κίνητρα ΔΗΣΥ-ΔΗΚΟ

Να μην εφησυχαστούμε, το δημόσιο χρέος παραμένει ψηλό

Η Διοικήτρια της Κεντρικής Τράπεζας της Κύπρου (ΚΤΚ) Χρυστάλλα Γιωρκάτζη προειδοποίησε σήμερα ότι δεν πρέπει να υπάρξει εφησυχασμός στη διαχείριση των δημοσίων οικονομικών λόγω της βελτίωσης των δημοσιονομικών συνθηκών και δη της αύξησης των δημοσίων εσόδων.

Οι προειδοποιήσεις της Διοικήτριας της ΚΤΚ έρχονται καθώς το κυβερνών κόμμα μαζί με το ΔΗΚΟ σε συνεργασία με τη Κυβέρνηση επεξεργάζονται πακέτο μέτρων για παροχή κινήτρων σε συνεπείς δανειολήπτες, παραχώρηση αυξήσεων σε χαμηλοσυνταξιούχους και μείωση φόρου κατανάλωσης στα καύσιμα, συνολικού ύψους €100 εκατομμυρίων περίπου.

«Οι θετικές εξελίξεις στα δημόσια έσοδα δεν πρέπει να οδηγήσουν σε εφησυχασμό και αλόγιστες αυξήσεις στις κρατικές δαπάνες. Το δημόσιο χρέος εξακολουθεί να είναι πολύ ψηλό», ανέφερε η κ. Γιωρκάτζη μιλώντας ενώπιον της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Οικονομικών στο πλαίσιο της συζήτησης για τον κρατικό προϋπολογισμό του 2019.

Παράλληλα, αναφέρθηκε στον έλεγχο από την Επιτροπή MOneyval του Συμβουλίου της Ευρώπης για τις διαδικασίες κατά του ξεπλύματος χρήματος, που έχει ήδη αρχίσει, λέγοντας πως ένα κακό αποτέλεσμα αξιολόγησης θα έχει «πολλαπλές επιπτώσεις» καθώς οι διάφοροι επενδυτές, οι διεθνείς εταίροι της Κύπρου, αλλά και οι ανταποκρίτριες τράπεζες (εκτελούν τις συναλλαγές των κυπριακών τραπεζών σε δολάριο) λαμβάνουν υπόψη τα αποτελέσματα αυτά.

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση