ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Προειδοποιεί ο Άντρος για το ΓεΣΥ

«Οποιαδήποτε αναστολή του ΓεΣΥ θα έχει ως αποτέλεσμα τη μη εφαρμογή του»

Το ΑΚΕΛ θεωρεί ότι το ΓεΣΥ είναι η μεγαλύτερη κοινωνική κατάκτηση των τελευταίων δεκαετιών, πρέπει να προχωρήσει η εφαρμογή του και η οποιαδήποτε αναστολή θα έχει ως αποτέλεσμα τη μη εφαρμογή του και την αντικατάστασή του με κάτι άλλο, το οποίο δεν θα ανταποκρίνεται στην ανάγκη των ασθενών, ανέφερε ο ΓΓ του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού, σχολιάζοντας και την πρόταση της ΟΕΒ για το θέμα.

Μιλώντας μετά τη σύσκεψη των αρχηγών των κοινοβουλευτικών κομμάτων με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας στο Προεδρικό, ξεκαθάρισε πως το ΑΚΕΛ είναι αποφασισμένο οι αποφάσεις οι οποίες έχουν ληφθεί από τη Βουλή των Αντιπροσώπων να προχωρήσουν, προσθέτοντας ότι την ευθύνη για την εφαρμογή του ΓεΣΥ την έχει η Κυβέρνηση.

Είπε ότι επανέλαβαν την απαίτησή τους ότι θα πρέπει να στηριχθούν αποφασιστικά τα δημόσια νοσηλευτήρια, ώστε να είναι έτοιμα να διαδραματίσουν τον ρόλο της ραχοκοκαλιάς του ΓεΣΥ, ενώ θα πρέπει να προχωρήσει με πιο αποφασιστικό τρόπο η ενημέρωση των διαφόρων επαγγελματικών ομάδων, που θα συνεργαστούν για την εφαρμογή του ΓεΣΥ. Το ΑΚΕΛ, είπε, θεωρεί ότι υπάρχει καθυστέρηση στους τομείς αυτούς και θα πρέπει να προχωρήσουν πιο αποφασιστικά.

Πρόσθεσε ότι τα προβλήματα τα οποία προκύπτουν ως αδυναμίες της Κυβέρνησης για την υλοποίηση του ΓεΣΥ δεν πρέπει να αποτελέσουν σε καμιά περίπτωση άλλοθι για τον οποιονδήποτε για να απαιτεί είτε την αναστολή είτε την ακύρωση της εφαρμογής του. Υπενθύμισε ότι η ΟΕΒ διαφωνούσε από την αρχή με την εφαρμογή του και το ΑΚΕΛ δεν δέχεται αυτό που λέει η ΟΕΒ, ότι ενώ συμφωνεί με την εφαρμογή του ΓεΣΥ ζητά την αναστολή. Πρόσθεσε ότι η άποψη της ΟΕΒ να διαφωνεί είναι κατανοητή, αλλά υπάρχουν αποφάσεις που θα πρέπει να εφαρμοστούν.

Ταμείο Υδρογονανθράκων

Σε σχέση με το Ταμείο Υδρογονανθράκων, ανέφερε ότι «αν θέλουμε πράγματι να στείλουμε ένα ισχυρό μήνυμα στην τ/κ κοινότητα ότι είμαστε έτοιμοι να μοιραστούμε το φυσικό πλούτο του νησιού μας, εκείνο που πρέπει να κάνουμε είναι να εργαστούμε για την επίτευξη λύσης στο Κυπριακό, που θα μετατρέπει και τους Ε/κ και τους Τ/κ και τους Μαρωνίτες και τους Αρμένιους και τους Λατίνους, αφέντες του συνόλου του φυσικού πλούτου του νησιού».

Πρόσθεσε ότι σίγουρα η θέσπιση ενός ταμείου το οποίο θα έχει τις απαραίτητες πρόνοιες που θα στοχεύουν να καθησυχάσουν τους Τ/κ ότι το δικό τους μερίδιο δεν πρέπει να τύχει της οποιαδήποτε διαφορετική χρήσης μέχρι να λυθεί το Κυπριακό, θα είναι ένα θετικό βήμα προς τα μπρος.

Αυτό το νομοσχέδιο που υπάρχει ενώπιον της Βουλής, είπε, με βάση το τι έχει πει ο κ. Αβέρωφ Νεοφύτου στη σύσκεψη, φαίνεται ότι δεν μπορεί να ικανοποιήσει αυτόν τον πολιτικό ρόλο που θέλουμε να του αναθέσουμε. Το ΑΚΕΛ, είπε, θα δει τις όποιες προτάσεις φέρει η Κυβέρνηση στη Βουλή και θα τις εξετάσει το συντομότερο δυνατό σε μια προσπάθεια να συμβάλει προς την σωστή κατεύθυνση.

Ο κ. Κυπριανού, είπε ακόμα, ότι η σημερινή συζήτηση δεν αφορούσε την ουσία των θεμάτων για την οποία τα κόμματα είχαν προσκληθεί, αλλά διαδικασίες οι οποίες κατά την άποψη του Προέδρου θα έπρεπε να ακολουθηθούν και την έκκλησή του να προχωρήσουν κάποια ζητήματα το συντομότερο δυνατό.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X
X