ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Πρόεδρος: H λύση πρέπει να είναι λειτουργική και το κράτος πλήρως ανεξάρτητο

Τι δήλωσε ο Νίκος Αναστασιάδης

Αν θέλουμε να αποφύγουμε τον κίνδυνο ή το δίλημμα να συζητούμε για άλλες μορφές λύσης, είτε συνομοσπονδίας είτε δύο κρατών, τότε η λύση πρέπει να είναι λειτουργική και το κράτος πλήρως ανεξάρτητο, δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης.

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης προέβη σε δηλώσεις μετά τη δοξολογία που τελέστηκε στον Ιερό Ναό Αγίου Ιωάννη, στην Αρχιεπισκοπή, με την ευκαιρία της επετείου της 28ης Οκτωβρίου.

Σε παρατήρηση δημοσιογράφου ότι τον τελευταίο καιρό γίνεται λόγος για δύο κράτη και για συνομοσπονδία, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ότι «ένα θέλω να πω, και δημόσια: αν θέλουμε να αποφύγουμε τον κίνδυνο ή το δίλημμα να συζητούμε για άλλες μορφές λύσης, είτε λέγονται συνομοσπονδίας είτε δύο κρατών, αυτό που πρέπει να γίνει συνείδηση είναι πως για να πετύχουμε αυτό που διαχρονικά ετέθη ο στόχος, είναι η λύση να είναι λειτουργική και το κράτος πλήρως ανεξάρτητο».

«Για αυτό και όταν θέτεις ως αρχή να επιτευχθεί μια λειτουργική λύση, είναι για να αποτρέψεις αυτά που ανησυχούν τον κάθε σκεπτόμενο», είπε ο κ. Αναστασιάδης, σύμφωνα με ανακοίνωση της Προεδρίας.

Ερωτηθείς αν θα ενημερώσει τον κυπριακό λαό για τα όσα διαδραματίζονται στο Κυπριακό, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ότι «μετά τη συνάντηση με την κ. Λουτ, θα προβώ σε πλήρη ανάλυση και για το τι και για το πώς σκέπτομαι και για το ποιες είναι οι επιλογές που έχει μπροστά του ο λαός, υπό την έννοια ότι, ή επιλέγουμε λειτουργική και ανεξάρτητη κρατική οντότητα, ή οδηγούμεθα ενδεχόμενα σε μια νέα αποτυχία ή στα δεινά, τα οποία πάντοτε επιφυλάσσει μια δυσλειτουργική λύση ή μια κρατική οντότητα που θα είναι εξάρτημα μιας άλλης χώρας».

Κληθείς να πει ποιες είναι οι προσδοκίες του από την επικείμενη συνάντηση του με την κ. Λουτ, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είπε ότι «θα είναι διερευνητική αποστολή, μην αναμένετε ότι θα προσκομίσει συγκεκριμένες ιδέες, έτσι ώστε (να γίνει κάτι) άμεσα. Θα είναι διερευνητικού χαρακτήρα», κατέληξε.

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X
X