ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Πρόεδρος: Εφαρμόζονται συγκεκριμένες πολιτικές για την ευημερία των παιδιών

«Προσπαθούμε με κάθε τρόπο να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα»

Τα Υπουργεία που συγκροτούν την κυβέρνηση εφαρμόζουν συγκεκριμένες πολιτικές για την ευημερία και τα δικαιώματα του παιδιού δήλωσε την Πέμπτη ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, ο οποίος συναντήθηκε με παιδιά που συμμετέχουν στην Παιδοβουλή και στην Παγκύπρια Συντονιστική Επιτροπή για την Προστασία και την Ευημερία του Παιδιού.

Σύμφωνα με ανακοίνωση από το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ότι «προσπαθούμε με κάθε τρόπο να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα» για να προσθέσει ότι «χωρίς αμφιβολία υπάρχουν κενά, υπάρχουν αδυναμίες για αυτό, εξάλλου, απαιτείται και ο διάλογος».

Με το διάλογο, συνέχισε, «θα δημιουργηθούν εκείνες οι προϋποθέσεις που θα μας επιτρέψουν να αντιμετωπίσουμε με ακόμα πιο αποτελεσματικό τρόπο τα προβλήματα που εσείς ως παιδιά αντιμετωπίζετε».

Διαβάστε επίσης «Ο Συνεργατισμός ήταν ο αδύναμος κρίκος»

Καλωσορίζοντας τα παιδιά, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, είπε ότι «είναι με ιδιαίτερη χαρά που σας καλωσορίζω στο Προεδρικό Μέγαρο, σε αυτό που συμβολίζει την κρατική μας υπόσταση, εδώ που χαράσσονται οι πολιτικές».

Ανέφερε ότι «η υιοθέτηση κάποιων πολιτικών χρειάζεται και τη Βουλή και ελπίζω και την Παιδοβουλή, ικανοποιώντας έτσι ένα από τα αιτήματα σας που είναι και ο μεταξύ μας διάλογος σε ό,τι αφορά τα παιδιά».

Όπως είπε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, έχει ήδη οδηγίες στον Επίτροπο Εθελοντισμού, σε συνεργασία πάντα με την Επίτροπο για τα Δικαιώματα του Παιδιού, «για να δημιουργήσουμε εκείνες τις διαδικασίες και συνέργειες που να μας επιτρέψουν να έχουμε ένα διάλογο για ό,τι αφορά τα παιδιά και τους νέους μας».

Ευχαριστώντας θερμά την Παιδοβουλή «για τη συμβολή και συνδρομή της» ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας σημείωσε ότι «οσάκις συνέρχεται, υποβάλλει υπόμνημα με καίρια θέματα που αφορούν τα δικαιώματα, την προοπτική, τους κινδύνους, την οικονομική στέρηση και άλλα».

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος της Παιδοβουλής, Παρασκευάς Χατζήκκος χαιρέτισε «με μεγάλη ικανοποίηση την απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου, μετά εισήγηση του Προέδρου της Δημοκρατίας, για θεσμοθέτηση κάθε χρόνο Ημέρας Διαβούλευσης με την Παιδοβουλή, εντός της Εβδομάδας Παιδιού».

Πρόσθεσε ότι «χαιρετίζουμε ακόμα την έμπρακτη, πλέον, διάθεση της Πολιτείας να αναμίξει και εμάς στις αποφάσεις που μας αφορούν καθώς και το γεγονός ότι μέσα στο 2018 έγιναν πολλές θετικές αλλαγές στη σχέση μας με το κράτος και τη Βουλή των Αντιπροσώπων που σηματοδοτούν μια νέα εποχή στην εφαρμογή του δικαιώματος μας στη συμμετοχή».

Σε υπόμνημά της που δόθηκε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, η Παιδοβουλή, σημειώνει «με ιδιαίτερη ανησυχία την αύξηση του ποσοστού παιδικής φτώχειας στην Κύπρο και την αδυναμία αντιμετώπισής της παρά το γεγονός ότι η οικονομία μας παρουσιάζει αισθητή βελτίωση – τουλάχιστον όπως ακούμε…».

Η Παιδοβουλή εκφράζει την απαρέσκεια της για το γεγονός ότι η «Περί Παίδων» Νομοθεσία που χρήζει άμεσα εκσυγχρονισμού, «δεν έχει ακόμα πάει στη Βουλή» και σημειώνει ότι «αυτό πρέπει να αποτελέσει ύψιστη προτεραιότητα του Κράτους αν πραγματικά θέλουμε να εφαρμόσουμε πλήρως τη Σύμβαση για τα Δικαιώματα του Παιδιού».

Στο υπόμνημά της προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, η Παιδοβουλή, εκφράζει την εκτίμηση ότι «τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα παιδιά διάφορων ευάλωτων ομάδων – είτε είναι Κύπριοι είτε αλλοδαποί που ζουν στην Κύπρο, δεν αντιμετωπίζονται ικανοποιητικά επειδή δεν υπάρχει μια ολοκληρωμένη πολιτική που να εμπλέκει και να συντονίζει όλους τους σχετικούς φορείς».

Τέλος, η Παιδοβουλή αξιώνει όπως της δοθεί συμβουλευτικός ρόλος στην υλοποίηση του Εθνικού Σχεδίου Δράσης για τα Παιδιά και σημειώνει την υποχρέωση του κράτους «να ενημερώνει τόσο την Παιδοβουλή όσο και Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις που ασχολούνται με θέματα δικαιωμάτων του παιδιού για την πρόοδο της εφαρμογής του».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X